رفع موهای زائد

دسته بندی : زیبایی

از بین بردن موهای زائد برای همیشه غیرممکن نیست! همه افراد در طول زندگی با مشکل موی زائد مواجه هستند. رشد موهای ناخواسته بهداشت شخصی و جنسی افراد را به خطر می‌اندازد. بسیاری از بانوان و آقایان از متخصصین زیبایی می‌پرسند «چگونه موهای زائد را از بین ببریم؟» زیرا به دنبال روشی کاملاً موثر هستند. با به‌کارگیری بهترین روش از بین بردن موهای زائد، برای همیشه با این موها خداحافظی کنید.

رفع موهای زائد

مو‌ی انسان در طول زندگی رشد و ظاهر متفاوتی دارد. افراد در کودکی مویی نرم و لطیف دارند؛ اما با افزایش سن، مو‌ها نیز متراکم‌تر می‌شوند. برخی از انسان‌ها به‌دلیل شرایط ژنتیکی خود، پر مو هستند؛ برخی نیز ممکن است در ابتدای جوانی خود دچار ریزش موی شدید و در نهایت کچلی شوند. موهای زائد در بدن و صورت داستان متفاوتی دارند؛ این موها در دوره‌های مختلف با علت‌های متفاوتی ایجاد می‌شوند. همه افراد به نوعی به دنبال راهی برای از بین بردن موهای اضافه خود هستند؛ زیرا ظاهرشان را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در ادامه این مطلب به بررسی علت‌های ایجاد این نوع مو و روش هایاز بین بردن موهای زائد صورت برای همیشه می‌پردازیم.

موی زائد چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

موهای زائد و ناخواسته به‌دلیل ظاهر ضخیم و تیره خود برای اکثر افراد ناخوشایند هستند. موی زائد در کشاله ران، کمر، باسن، گلو، قفسه سینه، صورت، اطراف ناف، روی گوش و در سایر نواحی مختلف بدن رشد می‌کند. از بین بردن موهای زائد برای همیشه، به دغدغه مهمی برای افراد تبدیل شده است؛ زیرا عده‌ای بنا به شرایط هورمونی و ژنتیکی خود به پرمویی دچار‌اند. در ادامه به برخی از دلایل پرمویی و افزایش موی زائد اشاره می‌کنیم:

1- افزایش سطح هورمون‌های مردانه در خانم‌ها؛ اختلال در غدد فوق کلیوی

بدن انسان ممکن است در طول زندگی بار‌ها دچار اختلالات هورمونی شود؛ این اختلالات در خانم‌ها به دلایل بلوغ، بارداری و یائسگی بیشتر از مردان است. هیپوفیز یا غدد فوق کلیوی در برخی مواقع باعث ترشح بیش از حد هورمون‌های مردانه می‌شود؛ همین موضوع یکی از دلایل ایجاد مو‌های زائد در خانم‌ها است. اختلال در غدد فوق کلیوی همانند بزرگ شدن این غدد یا وجود تومور در این غده‌ها (سندروم کوشینگ) نیز از دلایل رشد موی زائد دور سينه زنان است.

هورمون‌های مرتبط با تولید آندروژن مثل تومور‌های غیر سرطانی مربوط به ترشح پرولاکتین نیز باعث تغییرات هورمونی و در نتیجه رشد موهای ناخواسته می‌شوند. در بدن زنان مقداری هورمون مردانه ترشح می‌شود؛ اختلال در این هورمون‌ها موجب رشد موهای زائد در قسمت‌های مختلف بدن خواهد شد. لیزر دایود سلن (SELENE) یکی از دستگاه‌هایی است که برای رفع موهای زائد به زیباجویان توصیه می‌شود. لیزر سلن به‌دلیل سیستم خنک‌کنندگی دوگانه، احتمال هرگونه درد را به صفر می‌رساند.

2- سندروم تخمدان پلی کیستیک؛ رشد مو‌های ضخیم

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان، یکی از شایع‌ترین مشکلات در خانم‌ها است که منجر به افزایش مداوم مو های زائد، پر مویی یا هیرسوتیسم می‌شود. مو‌های زائد در حالت عادی مثل پرز هستند؛ اما هیرسوتیسم می‌تواند به صورت خفیف، متوسط یا شدید بروز کرده و رفع موی زائد را سخت کند.

3- علائم هیرسوتیسم؛ علت موهای زائد دور سينه زنان

زنان مبتلا به هیرسوتیسم در دوران بلوغ یا پس از آن ممکن است در پشت لب، کناره‌های صورت، چانه، اطراف نوک سینه و پایین شکم نشانه‌هایی از مو‌های زائد را مشاهده کنند. این علائم نشان‌دهنده هیرسوتیسم خفیف هستند. نوع شدید این بیماری نیز می‌تواند رشد مو‌های زائد در نواحی بالای شکم، قسمت جناغ سینه و شانه‌ها را در پی داشته باشد.

برای تشخیص هیرسوتیسم حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از طریق انجام آزمایش‌های مرتبط میزان آندروژن در بدن شما اندازه‌گیری شود. از علائم دیگر پرمویی می‌توان به افزایش رشد موی زائد، تغییر سیکل قاعدگی‌، بی‌نظمی و یا عدم وجود سیکل قاعدگی اشاره کرد.

4- علل رشد موهای زائد بدن زنان؛ مصرف دارو‌های خاص و ابتلا به چاقی

قرص‌های جلوگیری از بارداری، کورتون‌ها و هورمون‌ها منجر به پدید آمدن مو زائد بدن زنان می‌شوند. خانم‌های مبتلا به چاقی مفرط با چربی بسیار، در معرض تنبلی تخمدان و اختلالاتی هورمونی قرار دارند؛ به‌همین‌دلیل لازم است که برای بررسی بیشتر و درمان فوری به پزشک متخصص مراجعه کنند.

 رفع موهای زائد

راه‌های از بین بردن موهای زائد برای همیشه چیست؟

تا اینجا با علت‌های ایجاد موهای ناخواسته آشنا شدیم. از آن‌جایی که بیشتر افراد به دنبال روشی برای رفع موی ناخواسته خود هستند، در ادامه شما را با رایج‌ترین راه‌های از بین بردن موهای ناخواسته برای همیشه آشنا خواهیم کرد:

الکترولیز؛ ازبین بردن موهای زائد همراه با عوارض

الکترولیز یکی از روش‌های حذف موهای ناخواسته است. در این روش از طریق یک سوزن، جریان برق مختصر و کنترل شده‌ای به فولیکول مو وارد می‌شود و آن‌ها را از بدن جدا می‌کند. لازم به ذکر است که این روش در میان مردم آن‌چنان هم محبوب نیست! دلیل آن نیز وقت‌گیر بودن الکترولیز، احتمال اثربخشی 15 تا 50 درصدی در هر جلسه درمانی و احتمال ابتلا به عوارض ناخوشایندی نظیر زخم‌های بزرگ و مقاوم به درمان است.

تجویز قرص برای رفع موهای زائد؛ مراقب کبد خود باشید

بدن هر شخصی ویژگی‌های متفاوتی دارد و باتوجه‌به علل رشد موی زائد، می‌توان استراتژی‌های متفاوتی را برای درمان و رفع موهای زائد در نظر گرفت. مهم‌ترین دارو‌هایی که برای کاهش موهای زائد تجویز می‌شوند عبارت‌اند از: سیپروترون استات و اسپیرونولاکتون. این داروها در عین اثربخشی، آسیب بسیار جدی به کبد افراد وارد می‌کنند؛ بنابراین لازم است که با تجویز پزشک مصرف شوند.

لیزر؛ از بین بردن موهای زائد صورت برای همیشه با درمان پایدار

برای درمان موضعی مو‌های زائد راه‌های زیادی مثل تراشیدن مو، استفاده از داروی موی زائد، چسب‌های سفیدکننده، ‌بند انداختن و استفاده از موم وجود دارد. اگر به فکر رفع موهای زائد به‌صورت دائمی هستید، انتخاب لیزر بسیار عاقلانه و مفید است.

یکی از بهترین و موثر‌ترین روش‌های رفع موهای زائد، استفاده از تکنولوژی لیزر است. Laserها با از بین بردن کامل فولیکول مو ، امکان رشد مو‌های ناخواسته را از بین می‌برند. برای از بین بردن مو زائد برای همیشه، لیزر باید در چند مرحله و طی چند ماه انجام ‌شود. نتیجه استفاده از این روش در اغلب مواقع نسبت به روش‌های دیگر موفقیت‌آمیز و دائمی‌تر است. فراموش نکنید که شرکت در کلیه جلسات لیزر درمانی الزامی است. یکی از دستگاه‌های موفق در زمینه رفع موهای زائد، لیزر دایود اچ اس 811 نام دارد. این لیزر به‌دلیل استفاده از طول موج های 755، 810 و 1064 نانومتر، اثربخشی بالایی دارد و بهترین گزینه برای پوست ایرانیان است.

از بین بردن موهای زائد برای همیشه

چرا لیزر بهترین روش از بین بردن موهای زائد است؟

معمولا دو هفته بعد از جلسه لیزر، نتیجه حذف موها آرام آرام مشخص می‌شود؛ فراموش نکنید که در فواصل 1.5 تا 2 ماه، مو‌ها دوباره رشد می‌کنند. پس از رشد حدود 40 تا 50 درصد مو‌های لیزر شده قبلی، زمان مناسب برای جلسه بعدی فرا می‌رسد. معمولا با انجام 4 تا 7 جلسه لیزر، بیمار به نتایج مطلوب می‌رسد.

در برخی موارد ریزش فوری موی زائد بلافاصله بعد از لیزر انجام می‌گیرد؛ ولی اغلب مو‌ها در عرض 2 هفته از بین ‌می‌روند. در حال حاضر راهی برای از بین بردن موهای زائد صورت برای همیشه وجود ندارد؛ ولی در بین روش‌های موجود، لیزر از همه مؤثرتر و دائمی‌تر است و در حدود 90% از مو زائد را از بین می‌برد. لیزر الکس اکسنتو را یکی از پراثرترین و موفق‌ترین دستگاه‌های لیزر برای حذف موهای ناخواسته صورت و بدن می‌شناسند.

فراموش نکنید که همه مو‌های زائد به‌صورت دائمی در اثر لیزر حذف نمی‌شوند! بلکه ممکن است بعد از لیزر نیز موی زائد مجدداً رشد کند. نکته بسیار مهم این است که افراد پس از لیزر با کاهش موی زائد یا نازک و کرکی شدن آن‌ها مواجه می‌شوند.

سیستم‌های لیزر با انتخاب طول موج‌های مناسب در ناحیه‌ای نسبتاً وسیع در آن واحد تعداد زیادی از فولیکول‌های مو (ریشه‌های مو) را مورد هدف قرار می‌دهد. مکانیسم اثر لیزر، هدف قرار دادن ملانین (رنگ تیره مو) به‌وسیله طول موجی خاص از اشعه با ایجاد حرارت است. از این طریق تخریب سلول‌های زاینده مو در ناحیه فولیکول انجام می‌گیرد.

تاثیر لیزر در از بین بردن موهای زائد برای همیشه

بررسی‌ها نشان داده که بعد از یک جلسه لیزر درمانی، قسمت‌های مختلف فولیکول مو بدون تغییر باقی می‌مانند و انرژی لیزر بیش از تخریب به تغییرات عملکردی در سلول‌های بنیادی فولیکول‌های مو منجر می‌شود. اکثر محققین معتقدند کلمه دائمی به معنی کاهش تعداد مو‌ها پس از انجام لیزر درمانی در مدت طولانی‌تر از فاز کامل رشد فولیکول مو، در هر منطقه از بدن است. اگر پس از پایان این مدت رویش مجدد مو‌ها رخ ندهد، می‌توان نتیجه گرفت آسیب غیرقابل بازگشت در فولیکول مو ایجاد شده است.

اکثر پزشکان معتقدند هرچقدر پوست بیمار روشن‌تر و مو‌های زائدش تیره‌تر باشد، احتمال اثربخشی لیزر موهای زائد نیز بیشتر می‌شود. لیزر الکس اندیگ Excel HR یکی از موفق‌ترین دستگاه‌ها برای کلیه تایپ‌های پوستی است که علاوه‌بر حذف موهای زائد، باعث سفت شدن پوست نیز می‌شود.

پوست همانند موها، رنگ خود را از ملانین می‌گیرد؛ پوست تیره با ملانین بیشتر می‌تواند انرژی لیزر بیشتری جذب کند که منجر به آسیب پوستی و بی‌رنگی آن ناحیه می‌شود. مو‌های ضخیم و مشکی بهترین هدف برای هر لیزر هستند و به راحتی از بین می‌روند. در واقع هدف اشعه، ملانین فولیکول است. موی سفید، بور و قهوه‌ای روشن به دلیل نداشتن ملانین کافی، برای این روش مناسب نیستند؛ زیرا با جذب نکردن اشعه لیزر، رفع مو زائد نیز به درستی انجام نمی‌گیرد.

لیزر مطمئن‌ترین روش برای رفع موی زائد برای همیشه است؛ چرا که فقط برای نفوذ در ریشه مو طراحی شده و برای قسمت‌های مختلف بدن عامل مخربی محسوب نمی‌شود.

رفع موهای زائد با استفاده از دستگاه‌های لیزر آفا

شرکت آفا 16 سال است که همراه تیم مجرب و متخصص برای کمک به جامعه پزشکی آمده است. آفتاب فروزان آریا در زمینه‌ی تامین، طراحی و تولید دستگاه‌های پزشکی همیار پزشکان و متخصصین است. آفا با ارائه دستگاه‌های مختلفی برای رفع موی زائد همچون اکسل اچ آر، الکس اندیگ و سلن امکان دستیابی به درمان با اثر بخشی بسیار چشم‌گیر و سریع را فراهم آورده است. دستگاه‌های نام‌برده تنها بخش محدودی از محصولات شرکت آفا هستند. پزشکان و کلینیک‌های تخصصی زیبایی و درمانی برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه بهترین دستگاه‌های لیزر موهای زائد با شماره تلفن 02188107070 تماس بگیرند. تیم پشتیبانی متخصص آفا آماده پاسخگویی به شما عزیزان است.

سوالات متداول

به سوالات متداول شما پاسخ داده‌ایم

01بهترین روش از بین بردن موهای زائد کدام است؟

استفاده از لیزر موهای زائد یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن موهای زائد برای همیشه است. از میان لیزرها نیز لیزر الکس اکسنتو یکی از موفق‌ترین دستگاه‌ها برای حذف کامل موهای ناخواسته محسوب می‌شود.

02مدت ماندگاری لیزر موهای زائد چقدر است؟

مدت زمان ماندگاری لیزر موی زائد صورت و بدن برای هر فرد متفاوت است، برخی از افراد نتیجه دائمی یا تقریباً دائمی خواهد داشت و برخی دیگر کاهش چشمگیر حجم و ضخامت موهای زائد. نتایج لیزر باتوجه به عواملی از جمله قسمت تحت لیزر و نوسان هورمون‌های فرد متفاوت است.

 

03چند وقت یک بار باید جلسه لیزر موهای زائد را انجام داد؟

فاصله جلسات درمانی لیزر بستگی به چرخه رشد مو و ناحیه تحت درمان دارد زیرا رشد مو در نواحی مختلف بدن متفاوت است. به ­طور معمول درمان لیزر موهای زائد صورت هر 4 تا 5 هفته یکبار، خط بیکینی و زیر بغل معمولا بین 6 تا 8 هفته و برخی از نواحی بدن بین 8 تا 10 هفته در نظر گرفته می­ شود.

04چه کسانی نباید لیزر موی زائد انجام دهند؟

به طور معمول لیزر موی زائد برای این افراد توصیه نمی­شود:

  • افرادی که نوسان ساز قلبی دارند.
  • افرادی که دارای بیماری‌های خاص مانند سرطان پوست، نقص سیستم ایمنی بدن هستند.
  • افرادی که موهای روشن و بور دارند.
  • زنان باردار و شیرده
  • افرادی که داروهای خاص مانند ماینوکسیدیل، آکوتان، تیروئید و … مصرف می‌کنند.
  • افرادی که در نایحه درمان تتو و خالکوبی دارند.
  • افرادی که بیماری لوپوس و ساير بيماری‎هايی که به نور حساس هستند، دارند.
  • افرادی که اختلالات هورمونی دارند.
05تأثیر رفع موهای زائد خانگی چگونه است؟

روش‌هایی مانند تراشیدن مو، بند انداختن، استفاده از موم، اپیلاسیون و چسب‌های سفیدکننده تنها برای چند روز رفع موهای زائد پاسخ می‌دهند. برای نتیجه‌گیری بادوام‌تر بهتر است از لیزر استفاده کنید.  لیزر الکس اندیگ Excel HR و لیزر دایود اچ اس 811  در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارند.

06آیا لیزر موی زائد باعث سوختگی پوست می ‎شود؟

به طور معمول لیزر موی بدن باعث سوختگی در پوست نمی شود، مگر اینکه موارد زیر رعایت نشود:

  • مراجعه به تکنسین‎ های بی‎تجربه
  • انتخاب دستگاه نامناسب برای لیزر مو
  • عدم مراقبت از پوست بعد از لیزر
  • استفاده از حرارت بیش از حد حین لیزر موهای زائد
  • آفتاب گرفتن و برنزه کردن قبل از لیزر
  • انجام لیزر روی تتو
07آیا لیزر موی زائد در دوران حاملگی خطرناک است؟

اکثر پزشکان استفاده از لیزر را برای زنان باردار توصیه نمی‌کنند، زیرا در دوران بارداری هورمون هایی مانند استروژن و اندروژن در بدن بالا رفته و باعث رشد مو در نقاطی می شوند که قبلا مو نداشته است و چرحه رشد مو را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.

08آیا لیزر موهای زائد دردناک است؟

از آنجا که در دستگاه­ های لیزر موی زائد از انرژی گرمایی بالایی استفاده می ­شود، پس به­ هنگام تماس با پوست احساس سوزش و درد طبیعی است. اما این درد لحظه­ ای بوده و زود رفع می ­شود. افرادی که پوست حساس دارند و یا آستانه تحمل درد پایینی دارند می­ توانند قبل از لیزر از کرم بی­ حس کننده استفاده کنند.