بدون تردید چشمها، مهمترین و زیباترین عضو صورت به حساب آمده و جذابیت آنها، بیشترین تاثیر را هنگام مواجه با دیگران خواهد داشت؛ پس نمیتوان از اهمیت زیبایی چشمها در صورت، چشم پوشید. با اینحال پوست اطراف چشم به دلیل ظرافت و نازکی این ناحیه، اولین جزئی از صورت است که تحت تاثیر افزایش سن، کشیده و چروک میشود. گاهی اوقات نیز عوامل وراثتی باعث افتادگی و آویزان شدن ابرو و پلک میشوند.
خوشبختانه روشهای بسیاری برای رفع چین و چروک و درمان افتادگی پلک وجود دارد. یکی از این روشها، عمل بلفاروپلاستی یا جراحی پلک است که بعد از عمل بینی، طرفداران زیادی دارد.
بلفاروپلاستی چیست؟
عمل بلفاروپلاستی روی پلک بالایی و پایینی انجام شده و به معنای برداشتن چربی، پوستهای اضافی و افتاده ناشی از روند پیری یا ارثی ناحیه چشم است. عمل بلفاروپلاستی میتواند برای لیفت کردن نواحی اطراف چشم کاربرد داشته باشد و چین و چروک را برطرف کند؛ یا پلکهای افتاده را درمان و پوستهای اضافی و بافتهای چربی را از این ناحیه بردارد. بلفاروپلاستی پلک در حدود شصت الی نود دقیقه انجام شده و نیازی به بستری شدن ندارد. نوع بیهوشی در عمل افتادگی پلک با کمک بیحسی موضعی یا با بیهوشی کامل بوده و فرد تنها چند ساعت در بیمارستان بستری خواهد بود.
بلفاروپلاستی شبیه به عمل جراحی افتادگی پلک (پتوز) است و حتی با آن اشتباه هم گرفته میشود. در صورتیکه پتوز یک عمل درمانی محسوب شده و بینایی فرد بیمار را بهبود میبخشد؛ اما بلفاروپلاستی در دسته عملهای زیبایی قرار گرفته و روی ظاهر و زیبایی فرد تاثیر مثبت دارد.
چگونگی عمل بلفاروپلاستی (تاثیر عمل بلفاروپلاستی)
در عمل بلفاروپلاستی پلک بالا، برای باقی نماندن جای برش روی پلکها، جراح روی چین پلک برش میزند. بعد از برش، جراح تمام کیسههای چربی و پوست اضافی را برداشته و با کمک نخ مخصوص و نازک محل برش را بخیه میزند.
در عمل بلفاروپلاستی پلک پایین، جراح در ناحیه پشت پلک تحتانی برشی زده و چربیهای اضافی را برداشته و یا آنها را پخش میکند. برشهای ایجاد شده در این جراحی، بسیار ظریف بوده و برای بخیه نیز از نخ بخیه جذب شونده یا چسبهای پوستی استفاده میشود. بخیههای بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین، اغلب ظرف یک هفته برداشته میشوند.
مراقبتهای قبل از عمل پلک بلفاروپلاستی چیست؟
در مراحل قبل از عمل بلفاروپلاستی، ابتدا جراح سابقه پزشکی بیمار را مطالعه کرده و در مورد مشکلاتی مانند خشکی چشم، سابقه آلرژی و مصرف دارویی، از بیمار سوالاتی خواهد پرسید.
سپس معاینات جسمی، بینایی و آزمایشاتی روی بیمار انجام خواهد شد. بعد از آن بیمار به مدت 6 هفته تا روز بلفاروپلاستی پلک پایین و بالا، از مصرف دخانیات و الکل منع میشود.
بیمار باید از مصرف قرص و داروهای ضد انعقادی و داروهای رقیق کننده خون خودداری کند.
در روز جراحی پلک نباید هیچ آرایشی، روی صورت بیمار وجود داشته باشد.
درست است که این جراحی به صورت سرپایی انجام شده و نیازی به بستری ندارد، اما در هر حال باید شخصی همراه بیمار بوده و از ایشان برای چند ساعت مراقبت کند.
مراقبتهای بعد از عمل بلفاروپلاستی (نقاهت بلفاروپلاستی)
بعد از عمل پلک، بیمار باید برخی از نکات و مراقبتهای پزشکی را برای سریعتر کردن روند بهبودی و نقاهت بلفاروپلاستی انجام دهد. در ادامه به برخی از مراقبتهای بعد از عمل بلفاروپلاستی اشاره میکنیم:
بیمار باید برای کاهش کبودی و تورم پلک، از کمپرس آب سرد استفاده کند.
چشمها همواره باید پاکیزه نگه داشته شوند.
تاری دید و حساسیت به نور، تا چند روز اول عمل جراحی طبیعی است؛ اما اگر این مشکل ادامه پیدا کرد، باید آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
بعد از جراحی تا مدتی نمیتوان از لنزهای تماسی استفاده کرد.
تا مدت زمان مشخص شده توسط پزشک، بیمار نباید از لوازم آرایشی استفاده کند.
بیمار باید بهطور منظم، از داروهای تجویز شده استفاده کند.
تا چندین روز بیمار نباید از وسایلی مانند تلویزیون، گوشی و رایانه که نیاز به دید مستقیم و خیره دارند، استفاده کند.
کشیدن سیگار و نوشیدن الکل تا چند هفته پس از عمل، ممنوع است.
بیمار باید در حین خواب، موقعیت سر خود را کنترل کرده و با زاویه 45 درجه و بالاتر از سینه بخوابد.
بهتر است که بیمار حداقل 2 هفته پس از جراحی بلفاروپلاستی، استراحت کامل داشته باشد.
بیمار تا چند هفته از انجام فعالیتهای سنگین، ورزش، باشگاه، استخر و شنا منع خواهد شد.
در هنگام خروج از خانه، بیمار باید همواره از عینک آفتابی استفاده کرده و نباید در معرض نور شدید و مستقیم خورشید قرار بگیرد.
عوارض بلفاروپلاستی چیست؟
نباید فراموش کرد که بلفاروپلاستی، در حساسترین ناحیه صورت انجام شده و مانند بسیاری از روشهای زیبایی عوارضی هم دارد. البته اگر بیمار برنامهریزی و تحقیق درستی انجام داده و شخصی مجرب و خبره را انتخاب کند، عوارض بلفاروپلاستی کاهش مییابد.
دشوار بسته شدن چشمها، یا عدم توانایی فرد بیمار در کامل بستن چشمها، خشکی و خارش در اطراف چشم از عوارض بلفاروپلاستی است که چند هفته پس از جراحی، برطرف خواهد شد.
اصلیترین عارضه جراحی لیفت پلک، به جای زخم و اسکار مربوط میشود. همچنین اگر انتخاب پزشک بدون مشاوره، تحقیق و آگاهی انجام گرفته باشد، بیمار با تاری دید، عفونت و آسیب به عضلات چشم مواجه خواهد شد.
چه اشخاصی کاندید جراحی زیبایی بلفاروپلاستی هستند؟
اغلب اشخاص کاندیدای جراحی زیبایی بلفارو پلاستی، سن بالایی دارند؛ این جراحی معمولا روی افراد با سن بالای 30 سال، انجام میگیرد. اما اگر افتادگی و پف پلک ژنتیکی بوده و مشکلات جدی برای فرد بیمار ایجاد کرده باشد، میتوان آن را با تجویز پزشک در سنین پایین نیز انجام داد. افرادی که در چشم آنها، شیار پلک بالا تشکیل نشده و چشم آنها مانند نژاد زرد است هم میتوانند، عمل بلفارو پلاستی را انجام دهند.
جراحی پلک (بلفاروپلاستی) به چه اشخاصی توصیه نمیشود؟
اگر از بیماریهایی که در ادامه گفته خواهد شد رنج میبرید، کاندیدای مناسبی برای عمل پلک (بلفاروپلاستی) نیستید و پزشک شما را از جراحی بلفاروپلاستی منع خواهد کرد:
دیابت
کم کاری تیروئید
فشار خون بالا
آب سیاه
پارگی شبکیه
بیماری قلبی و عروقی
خشکی چشم
ماندگاری عمل بلفاروپلاستی چقدر طول میکشد؟ تاثیر عمل بلفاروپلاستی
نمیتوان برای همیشه جلوی افزایش سن، تغییر پوست و افتادگی آنرا گرفت. اما با بلفاروپلاستی، روند پیری و افتادگی پوست با کندی طی میشود؛ به همین دلیل تا مدتها طول میکشد که پوست به حالت عادی خود برگشته و ماندگاری عمل بلفاروپلاستی از بین برود. پس با این حساب میتوان گفت که ماندگاری عمل بلفاروپلاستی، در حدود 10 سال است.
هزینه عمل لیفت پلک چقدر است؟
هزینه عمل لیفت پلک (بلفاروپلاستی) به عوامل گوناگونی مانند تجربه جراح، بررسی پلکهای بالا و پایین، محل انجام عمل و… بستگی دارد. میتوان گفت که هزینه عمل بلفارو پلک بعد از ویزیت بیمار و بررسی پوست اطراف چشم مشخص میشود.
بلفاروپلاستی با پلاسما چیست؟
حالا که با روش جراحی بلفاروپلاستی آشنا شدید، باید در مورد یک روش بی خطر و جدید بدانید. این روش که به عنوان لیفت پلک بدون جراحی هم شناخته شده، با دستگاه پلاسما فرکشنال پلاسماژ انجام میشود. با دستگاه پلاسماژ، دیگر خبری از نور لیزر یا تیغ جراحی برای درمان افتادگی پلک نیست. برای استفاده از دستگاه پلاسماژ، پزشک ابتدا پلک را بیحس میکند؛ سپس با کمک دستگاه پلاسماژ، روی سطح پوست نقاط بسیار کوچکی را با فاصله کم از یکدیگر میسوزاند. در روش لیفت پلک بدون جراحی، بیمار متوجه حرارت مختصری از جرقهها در ناحیه پلک خواهد شد. اما این سوزاندن با دستگاه پلاسماژ، هیچ زخم و اسکاری روی پوست ایجاد نخواهد کرد. زدن نقاط کوچک و جرقهها روی پلک، باعث کلاژن سازی و جوانسازی پوست خواهد شد. این دستگاه، تنها دستگاه مورد تایید جهت درمان چروک پلک پایین میباشد.
در این روش از هیچ تیغ و برشی استفاده نمیشود و میتواند یک راه مناسب، برای اشخاصی که هم از جراحی میترسند و هم به دنبال راهی برای درمان افتادگی پلک هستند، باشد.
چه اشخاصی کاندیدای بلفاروپلاستی با پلاسما نیستند؟
خانمهای باردار، افراد مبتلا به سرطان، صرع، واریس، بیماریهای قلبی و عروقی و اشخاصی که در بدن خود مفصلهای فلزی مصنوعی دارند، کاندیدای مناسبی برای بلفارو پلاستی با پلاسما فرکشنال نیستند.
عوارض بلفاروپلاستی با پلاسما فرکشنال چیست؟
تورم و قرمزی در ناحیه پلکها به مدت دو تا سه روز، از عوارض موقت و گذرای لیفت پلک با پلاسماژ است. پس میتوان گفت که روش لیفت پلک بدون جراحی، مانند جراحی بلفاروپلاستی عارضه چندانی ندارد و در آن خونریزی رخ نخواهد داد.
لیست مزایای بلفاروپلاستی با پلاسماژ (لیفت پلک بدون جراحی)
در روش بلفاروپلاستی با پلاسماژ، روی پوست و بدن هیچ برشی زده نمیشود.
با پلاسماژ نیازی به بیهوشی بیمار نیست.
بیمار بعد از بلفاروپلاستی با پلاسماژ، نیازی به استراحت و نقاهت ندارد.
هزینه درمان با پلاسماژ، بسیار پایینتر از عمل لیفت پلک است.
در این روش بیمار هیچ دردی را حس نخواهد کرد.
جلسات پلاسماژ، یک الی دو جلسه بوده و بسیار کوتاه هستند و کمتر از 30 دقیقه طول میکشد.
بیمار پس از اولین جلسه، میتواند تاثیر این درمان را روی پوست خود مشاهده کند.
درباره عمل بلفاروپلاستی سوالی دارید؟ از آفا بپرسید!
در گذشتهای نه چندان دور، برداشتن پف و درمان افتادگی پلک غیر قابل تصور بود. اما حالا با پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی، میتوان به سادگی و در چند ساعت، عمل لیفت پلک (بلفاروپلاستی پلک) را انجام داد. در این مقاله به تمام نکاتی که باید در مورد بلفاروپلاستی میدانستید اشاره کردیم، اما اگر هنوز سوالی درباره عمل بلفاروپلاستی پلک دارید آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید تا متخصصان آفتاب فروزان آریا به سرعت به سوالات شما پاسخ دهند.