افرادی که به چاقی موضعی دچار هستند معمولا به سراغ درمانهایی مانند لاغری موضعی میروند. ایجاد چاقی در قسمتهای مختلف بدن ممکن است برای هرکسی رخ بدهد. همه ما در شرایط یکسان به دنیا نمیآییم؛ عوامل ارثی، اکتسابی و رخدادها روی نحوهی رشد ما تاثیرگذار هستند. ممکن است قسمتهای مختلف بدن ما با رشد ناهماهنگی روبرو شود؛ به همین دلیل لازم است که از طریق پیشرفتهترین روشها به فکر درمان آن باشیم.
وظیفه بافت چربی در بدن چیست؟ توزیع چربی بدن در زنان و مردان متفاوت است
ضخامت چربی زیر پوست در هر نقطه از بدن متفاوت است؛ بهطوریکه نازکترین لایه چربی در پلک چشم و ضخیمترین آن در ناحیه باسن مشاهده میشود. توزیع چربی زیر پوست و افزایش ضخامت آن در بین مردان و زنان متفاوت است. علاوه بر تفاوتهای مورفولوژیک، آدیپوسیتهای نقاط مختلف بدن یک فرد از نظر فعالیت متابولیک یکسان نیست. سلولهای چربی از سلولهای بنیادی مزانشیمی منشا میگیرند و توانایی سنتز و ذخیره چربی را دارند؛ چربی عمده این سلولها را تری گلیسیریدها تشکیل میدهند. بافت چربی در کل بدن وجود دارد و از نظر ساختار و عملکرد بهعنوان یک ارگان واقعی در نظر گرفته میشود. این بافت وظیفه تنظیم دمای بدن و تامین انرژی و حفاظت بدن در برابر آسیبهای مکانیکی را به عهده دارد. در افراد نرمال چربی زیر پوست 10 درصد وزن کل بدن را تشکیل میدهد. در این مقاله قصد داریم به بررسی لاغری موضعی و انواع روشهای آن بپردازیم.
لاغری موضعی یعنی چه؟ حذف چربیهای ناهمگون قسمتهایی از بدن
در بعضی از افراد، قسمتی از بدن بزرگتر و در واقع چاقتر از قسمتهای دیگر بدن است که به آن چاقی موضعی گفته میشود. در واقع لاغری موضعی روشی برای درمان چاقی موضعی است. این نوع چاقی در بعضی از افراد بهصورت تجمع چربی بیشتر در قسمت لگن، نسبت به سایر اندامها دیده میشود. بیشتر افراد مبتلا به این نوع از چاقی موضعی به فکر درمان لاغری پایین تنه خود هستند.
چاقی موضعی ظاهر فرد را ناهمگون میکند و این موضوع در باسن، شکم و ران بیشتر مشهود است. وجود چربی در برخی قسمتهای بدن ممکن است فرد را از نظر اجتماعی با مسائلی روبرو کند و تاثیرات مخربی بر روحیهی او داشته باشد. انتخاب لباس نیز برای افراد مبتلا به چاقی موضعی بسیار مشکل است؛ زیرا بالا تنه و پایین تنه این افراد همسایز نیست و انتخابهای محدودتری خواهند داشت. خوشبختانه امروزه درمان انواع چاقی موضعی با روش درمانی لاغری موضعی فراهم آمده که این دست از افراد جامعه تناسباندام خود را به دست آورند. کویتیشن لیپولکس (LIPOLEX) یکی از دستگاههایی است که توانسته بسیار موفق عمل کند و با حذف چربیهای ناهمگون، تناسباندام زیباجویان را به ارمغان آورد.
چاقی موضعی چیست و چگونه ایجاد میشود؟ از وراثت تا سبک زندگی
علیرغم شناسایی عوامل متعدد ژنتیکی موثر در چاقی، افزایش شیوع جهانی این مشکل، نقش تغییرات محیطی را بهعنوان مهمترین عامل موثر در اتیولوژی افزایش وزن و چاقی نشان میدهد؛ بهطوریکه فاکتورهای ژنتیکی زمینه را برای تاثیر بیشتر عوامل محیطی در بعضی افراد فراهم میکند. در حالت کلی چاقی موضعی میتواند به دلیل پشت میز نشستن به مدت طولانی، زایمان و عوامل ارثی، اختلالات هورمونی، نوع تغذیه و… نیز ایجاد شود.
حالا که میدانید چاقی موضعی چیست باید بدانید که افزایش وزن و چاقی اتیولوژی دلایل متفاوتی دارد. با این حال، اغلب علت اصلی چاقی موضعی را عدم تعادل انرژی در دریافت کالری بیشتر نسبت به میزان مصرف کالری در بدن میدانند. عوامل رفتاری و محیطی موثر در عدم تعادل انرژی فاکتورهای موثر بر دریافت کالری مانند افزایش تعداد وعدههای غذایی، رژیمهای غذایی حاوی کربوهیدراتهای تصفیه شده و عواملی مانند بیتحرکی، باعث ایجاد چربی موضعی میشوند.
خواب ناکافی، عوامل عفونی، مصرف بیش از حد چربیهای ترانس و تفاوتهای موجود در کیفیت Macronutrientها (مانند کاهش یا افزایش بخش قندی کربوهیدراتها) از جمله عوامل محیطی موثر در عدم تعادل انرژی هستند. کلیه این فاکتورها باعث تغییر در اشتها یا مشکلات متابولیک میشوند. عدم تعادل انرژی منجر به ذخیرهشدن آن در ادیپوسیتها به دو صورت هایپرتروفی و هایپرپلازی رخ میدهد. این عوامل باعث عملکرد غیرطبیعی سلولهای چربی بهویژه در شبکه آندوپلاسمی و میتوکندریها میشوند. تغییرات ایجاد شده در سطح سلولی و سیستمیک به تولید انسولین، تولید آدیپوکینها، اسیدهای چرب آزاد و واسطههای التهابی که بروز علائم بالینی و عوارض چاقی را ایجاد میکنند، منجر میشود.
هایپرتروفی و هایپرپلازی بافت چربی؛ دو دلیل مهم ایجاد چاقی موضعی
عدم تعادل طولانی مدت بین کالری دریافتی و مصرفی در بدن، ذخیره انرژی مازاد را به شکل تریگلیسیریدهای داخل سلولی در ادیپوسیتها افزایش میدهد. افزایش توده چربیهای بدن به صورت تجمع لیپیدهای داخل سلولی و بزرگ شدن سایز آدیپوسیتها (هایپر تروفی) و همچنین ازدیاد سلولهای چربی (هایپر پلازی) اتفاق میافتد. در گذشته، هایپرتروفی ادیپوسیتها در شرایط افزایش وزن و دیابت نوع 2 بهعنوان تنها علت افزایش حجم بافت چربی در افراد بالغ تصور میشد؛ در حال حاضر هایپرپلازی نیز به عوامل موثر در اتیولوژی افزایش وزن و چاقی افزوده شده است.
هایپرپلازی چگونه رخ میدهد و شدت آن چگونه است؟
افزایش تعداد ادیپوسیتها بهعلت ترشح ادیپوکینها و تمایز سلولهای پرهادیپوسیت به سلولهای چربی بالغ رخ میدهد. عوامل موثر در کنترل هایپرتروفی و هایپرپلازی کاملا مشخص نیست. فاکتور رشد انسولین باعث تحریک هایپرپلازی با الگوی پاراکرین میگردد و به نظر میرسد هورمون رشد و تیروکسین هم نقش مهمی در این فرایند داشته باشد؛ هر چند اثر هورمون رشد در شرایط آزمایشگاهی کاملا متفاوت از بافت زنده است. این امر به علت تفاوت محل تجمع چربیها است.
بسیاری از مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که هایپرپلازی سلولهای چربی دیرتر از هایپرتروفی این سلولها اتفاق میافتد و با شدت بیشتر و برگشتناپذیری به عوارض متابولیک مرتبط است. با اینکه هایپرتروفی و هایپرپلازی هر دو در پاسخ به عدم تعادل انرژی اتفاق میافتند اما در رخداد این دو فرایند بر اساس محل بافت چربی متفاوت است. به عنوان مثال در خانمهایی که توده چربی زیر پوستی بیشتری دارند، هایپرپلازی و هایپرتروفی قابل مشاهده است؛ در حالی که افزایش چربیهای احشایی در ابتدا به علت هایپرتروفی اتفاق میافتد. تحقیقات مختلف نشان دادهاند در مراحل ابتدایی چاقی، بافت چربی زیر پوست افزایش مییابد و پس از رسیدن به بالاترین ظرفیت، تجمع چربیهای احشایی رخ میدهد. بعد از صحبت درباره تفاوت هایپرتروفی و هایپرپلازی، باید در مورد روش درمانی لاغری موضعی بدانید.
دستگاه لاغری موضعی چگونه عمل میکند؟ درمان چاقی موضعی باتوجه به شرایط جسمی
متقاضیان زیادی برای دریافت خدمات لاغری موضعی وجود دارند؛ بههمین دلیل، تکنولوژی بار دیگر به کمک ما آمده است تا به کمک آن زیبایی ظاهریمان را بازگردانیم. ساکشن چربیها با انواع دستگاههای متفاوتی باتوجه به شرایط جسمی افراد انجام میشود. با استفاده از دستگاههای لاغری تهاجمی و غیر تهاجمی مانند ایواماتیک، لیپولکس و ترواسکالپ میتوان چاقیهای موضعی بخشهای مختلف بدن را درمان کرد.
کویتیشن روشی ایمن برای درمان چاقی، حذف چربی و متعادلسازی تناسب اندام است. کویتیشن سیستمی است که با استفاده از امواج اولتراسوند متمرکز، باعث میشود سلولهای چربی از بین برود. این امواج با برخورد به آب میان بافتی حبابهایی را در نواحی سلولهای چربی ایجاد میکند و بدون اینکه به سایر سلولها یا دیگر قسمتهای بدن آسیبی برساند، چربی از طریق مجاری ادرار دفع میگردد.
لاغری موضعی؛ خرید مدرنترین تجهیزات درمانی از شرکت آفا
تکنولوژی و فناوریهای مدرن پزشکی قادر به درمان انواع چاقی موضعی هستند. تیم متخصص و مجرب آفتاب فروزان آریا یکی از مهمترین مجموعههای تامین دستگاههای مورد نیاز پزشکان، متخصصان و کلینکهای تخصصی زیبایی و درمانی در ایران است. برای خرید انواع محصولات لاغری موضعی یا هر دستگاه موردنیاز در حوزه پزشکی و زیبایی با شماره تلفن 02188107070 تماس بگیرید. تیم پشتیبانی آفا آماده شنیدن صدای گرما شما و پاسخ به سوالاتتان هستند.
استفاده از دستگاه برای لاغری برای افرادی مناسب است که:
دارای چربی انباشته شده در نواحی شکم، پهلو، بازو، ران، باسن، غبغب و … هستند.
پشتکار لازم در پیگیری جلسات مورد نیاز برای انجام مراحل لاغری را داشته باشند.
توان ورزش کردن داشته باشند.
02آیا لاغری با دستگاه های لاغری دائمی است؟
نتایج حاصل از لاغری با دستگاه به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: شکل بدن، سن، ژن های خانوادگی و و سبک زندگی. بعد از انجام لاغری لازم است سبک زندگی تغییر داده شود، ورزش و رژیم غذایی سالم برای حفظ وزن ایده آل در پیش گرفته شود تا نتایج لاغری با دستگاه دائمی شود.
03هزینه لاغری با دستگاه لاغری چقدر است؟
هزینه لاغری با دستگاه بسته به تخصص پزشک و منطقه جغرافیایی متفاوت است. همچنین به شرایط بالینی فرد، تعداد جلسات مورد نیاز، دستگاه مورد استفاده و … نیز بستگی دارد.
04لاغری با دستگاه چند جلسه طول می کشد؟
لاغری موضعی با دستگاه حتما باید دوره کامل خود را طی کند تا نتیجه موردنظر بدست بیاید. در طول درمان نیاز به صبر و ممارست است و تعداد دقیق جلسات پس از معاینه و مشاوره اولیه توسط متخصص تعیین می شود. به طور معمول در هر دوره بین 8 تا 10 جلسه بسته به ناحیه مورد نظر برای لاغری نیاز است.
05آیا لاغری با دستگاه های غیرتهاجمی نیاز به بیهوشی دارد؟
در این روش لاغری، بیهوشی عمومی، شکاف یا زخم ایجاد نمی شود.