آیا قصد برداشتن خال با عمل جراحی را دارید یا خالهای بدنتان پس از حذف دوباره رشد کردهاند؟ رشد انواع زائدههای پوستی پس از برداشتن خال، یک پدیده رایج است. همچنین برای جلوگیری از عفونت خالبرداری نیز رسیدگی به زخمهای ایجاد شده بر روی پوست امری ضروری است. با انجام اقدامات لازم پس از برداشتن خال، پوست دچار هیچ مشکلی نخواهد شد. در این مقاله درباره مراقبت های بعد از برداشتن خال با جراحی صحبت کردهایم. آشنایی با نکات بیانشده در این مطلب به شما کمک میکند تا یکبار برای همیشه با خالهایتان خداحافظی کنید.
علت ایجاد خال؛ تجمع سلولهای رنگدانه پوست در یک نقطه
افرادی که تصمیم میگیرند با روشهای مختلف، خالهای روی پوست را حذف کنند، نگران رشد مجدد این زائدهها هستند. بازگشت دوباره خال یک پدیده رایج است. در روشهای قدیمی از بین بردن خال صورت مثل برداشتن خال با سوزاندن احتمال عود کردن خال کم نیست. برای آنکه بدانیم چرا خالها رشد میکنند ابتدا باید با ماهیتشان آشنا باشیم.
سلولهای سازنده رنگدانه که با نام ملانوسیت شناخته میشوند، در بافت پوست بهصورت پراکنده وجود دارند. اگر ملانوسیتها در یک نقطه از پوست بهصورت غیرعادی انباشته شوند، خالها شکل میگیرند. خالها به شکل دایره و بیضی یا اَشکال دیگر هستند. رشد خال نیز به خاطر ناتوانایی بدن در کنترل رنگدانهها است.
خالهای بدن معمولاً جزو دو دسته مادرزادی یا اکتسابی هستند. خال مادرزادی بهخاطر مسائل ژنتیکی، از دوران جنینی در بدن انسان ایجاد میشود. خالهای اکتسابی بر اثر نور خورشید، بلوغ، حاملگی یا تأثیر غدد فوق کلیه ایجاد میشوند. رشد خالهای اکتسابی با تأثیر فاکتورهای مختلف مثل افزایش تابش اشعه UV، بیشتر میشود. دانستن این موارد کمک فراوانی به انجام مراقبت های بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن، جراحی یا لیزر میکند.
دلیل ظاهر شدن مجدد خال و عود کردن خالها پس از حذف با جراحی
فارغ از آنکه خالهای قدیمی ممکن است در یک بازه زمانی رشد کنند، گاهی اوقات خال پس از جراحی دوباره عود میکند. علت عود کردن اگر ناشی از تجمع رنگدانه نباشد، به مراقبتهای پس از خالبرداری مربوط میشود. تکنولوژیهای پیشرفته و مدرن مثل خالبرداری با آر اف سرجیکال، احتمال بازگشت مجدد زائده پوستی را به حداقل میرساند.
رعایت مراقبت های بعد از برداشتن خال با جراحی احتمال رشد مجدد را به حداقل میرساند. دلیل دیگر عود کردن خال، مراجعه به مراکز نامعتبر است. متخصصان زیبایی حرفهای هنگام برداشتن خال، سلولهای حاشیهای بیرنگ را نیز حذف میکنند.
حذف نشدن حاشیه، منجر به رشد مجدد خال و ظاهر شدن یک نقطه تیره در محل حذف میشود. بهخاطر فعالیت سلولها، احتمال رشد مجدد برای افراد زیر 30 سال بیشتر است. برای جلوگیری از رویش مجدد خال و همچنین عفونت بعد از برداشتن خال بهتر است به مراکز معتبر با تکنولوژیهای پیشرفته بهترین دستگاه پاکسازی پوست سالنی مراجعه کنید.
بهترین روشهای برداشتن خال در دنیای امروز
افراد بسیاری از متخصصان آفا میپرسند چگونه خال را از بین ببریم و از چه روشهای استفاده کنیم؟ در پاسخ باید گفت تکنولوژیهای مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد. شاید تا چند سال پیش، برداشتن خال، جای جوش، لکه و حتی ککومک برای برخی یک رویا بود.
در حال حاضر روشهای مدرنی وجود دارد که حذف انواع خال مادرزادی یا اکتسابی را به یک عمل راحت و بیدردسر تبدیل کرده است. سوزاندن خال و زگیل یک روش قدیمی است که حالا بهخاطر وجود انواع دستگاههای مدرن و همچنین سخت بودن مراقبتهای بعد از برداشتن خال طرفداران چندانی ندارد.
هماکنون بسیاری از مراکز درمانی و زیبایی پوست، تکنولوژیهای پیشرفتهای مثل انواع لیزر را برای برداشتن خال پیشنهاد میکنند. برای از بین بردن خال گوشتی نیز جراحی انجام میشود. برای جلوگیری از عفونت بعد از برداشتن خال، پس از عمل باید به مراقبت بعد از خالبرداری با جراحی توجه کرد.
روشهای مراقبت بعد از برداشتن خال را نادیده نگیرید!
فرایند برداشتن خال با مراجعه به متخصص زیبایی و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته تمام نمیشود. درست مثل هر نوع درمان دیگر، خالبرداری هم نیاز به مراقبتهای خاصی دارد. مراکز تخصصی پوست با پرداخت قیمت دستگاه آر اف سرجیکال، این تکنولوژی را در اختیار بیماران قرار میدهند.
استفاده از فناوریهای مدرن برای حذف خال علاوهبر آنکه کمدردسر است، سلولهای حاشیهای را بهطورکامل ریشهکن میکند. بااینوجود، پس از برداشتن خال با تکنولوژیهای مختلف نیز باید مراقبتهای خاصی انجام داد. مراقبت های بعد از برداشتن خال در هر روش متفاوت است که در ادامه به آنها اشاره کردهایم.
1- مراقبت های بعد از برداشتن خال با سوزاندن
در روش سوزاندن خال، از یک الکتروکوتر استفاده میشود. در این روش، خال و سلولهای حاشیهای اطرافش با ایجاد حرارت زیاد سوزانده میشود. سوزاندن خال دیگر جای خود را به روشهای مدرن داده است. برای درمان عفونت بعد از برداشتن خال با روش سوزاندن بهتر است از پانسمان مناسب و پماد آنتیبیوتیک استفاده شود. در چنین شرایطی پزشک بهترین پماد بعد از برداشتن خال را برایتان تجویز میکند.
2- مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر Co2 و فرکشنال
در بسیاری از تکنولوژیها مثل دستگاه پلاسما فرکشنال از لیزر برای خال برداری استفاده میشود. در این روش تا 48 ساعت پس از لیزر، استفاده از موادی که پوست را نسبت به لیزر حساس میکنند، ممنوع است. لایهبردارها مثل پماد هیدروکینون نباید استفاده شوند. کرم ترمیمکننده پوست را نیز باید با مشورت پزشک استفاده کنید.
بسیاری از افراد میپرسند: چند روز بعد از برداشتن خال دوش بگیریم؟ باید بگوییم که تماس محل لیزر با آب تا 24 ساعت ممنوع است. یکی دیگر از مراقبت های بعد از خالبرداری قرار نگرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید است.
در مواقع ضروری مانند بیرون رفتن، بهتر است از کرم ضدآفتاب استفاده شود. زخم سطحی حذف خال با لیزر پس از چند روز از بین میرود. التهاب و قرمزی پوست تا چند ساعت پس از لیزر طبیعی است. زخم لیزر نباید بههیچوجه کنده شود. همچنین خاراندن محل لیزر موجب ایجاد لکه دائمی خواهد شد. با توجه به نکات مراقبت بعد از سوزاندن خال یا برداشتن خال با لیزر در روزهای ابتدایی تا سالها از نتیجه درمانتان لذت خواهید برد.
3- مراقبت های بعد از خالبرداری با دستگاه آر اف سرجیکال
روش آر اف سرجیکال در اصل مشابه لیزر است، اما تفاوتهای ظریفی دارد. استفاده از انواع کرم ترمیمکننده و پماد زینک برای درمان ضروری است. البته در نظر داشته باشید که باید طبق نظر پزشک از بهترین پماد بعد از برداشتن خال استفاده کنید.
پمادهایی مثل سیکاموزا همراه با کرمهای دیگر و سایر آنتیبیوتیکهای موضعی، در صورت نیاز توسط پزشک تجویز میشوند. در روش RF نیز بهتر است تا پایان دوره درمان در معرض تابش مستقیم نور خورشید نباشید. استفاده از کرمهای ترمیمکننده و ضدآفتاب نیز طول درمان را کاهش میدهند. بهتر است از انجام آرایش سنگین پس از عمل خودداری کنید. هرچند آر اف سرجیکال یک دستگاه پیشرفته است، اما هیچچیز جای نکات مراقبت بعد برداشتن خال را نمیگیرد.
4- مراقبت های بعد از برداشت خال با جراحی
در روش جراحی، محل خال با استفاده از تیغ شکافته میشود و متخصص پوست لایههای خال را برمیدارد. مراقبت های بعد از برداشتن خال با جراحی بیشتر با تمرکز روی پانسمان انجام میشوند. پانسمان باید تا دو روز در محل خال باقی بماند. تماس محل جراحی با آب تا 48 ساعت ممنوع است.
برداشتن بخیهها معمولاً 4 تا 5 روز پس از جراحی حذف خال انجام میشود. در برخی موارد، بخیه تا 7 روز باقی میماند. کشیدن بخیه برای برداشتن خال در اندامهای ظریف نیز 10 تا 14 روز بعد از عمل صورت میگیرد. درست مثل سایر روشها، پس از جراحی خالبرداری نیز باید تا مدتی از کرمهای ترمیمکننده و ضدآفتاب استفاده شود. نور خورشید برای محل حذف خال مضر است. چنین مواردی در مراقبت های بعد برداشتن خال در همه روشها یکسان است.
برداشتن بیدردسر خال با کمک دستگاههای پیشرفته آفا
در این مقاله سعی کردیم نکات مفیدی مربوط به خالبرداری و مراقبت های بعد از برداشتن خال با سوزاندن، جراحی و لیزر را توضیح بدهیم. مراقبتهای پس از برداشتن خال با هدف جلوگیری از عفونت محل جراحی انجام میشوند. همچنین، با پیروی از توصیههای مراقبتی، احتمال عود کردن خال به حداقل میرسد.
مجموعه آفتاب فروزان آریا (آفا) با نزدیک به 20 سال تجربه، پیشرفتهترین دستگاه تولیدی و وارداتی مراقبت از پوست را عرضه میکند. تکنولوژیهای عرضهشده توسط آفا برای برداشتن خال اثرگذاری فوقالعادهای دارند. دستگاههای استاندارد رفع خال و زگیل با حذف کامل سلولها امکان بازگشت عوارض پوستی را به صفر میرسانند. کارشناسان مجرب فروش تجهیزات کلینیک زیبایی آماده شنیدن نظرات ارزشمند و پاسخگویی به سؤالات خوانندگان هستند.
نظرات کاربران
نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.