درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست؛ معرفی 4 روش سریع و موثر

دسته بندی ها : مقالات

نور مستقیم خورشید، مزایای بی‌شماری برای دنیا و زندگی ما دارد؛ اما با این حال چندان برای پوست ما مفید نبوده و حتی به آن آسیب هم می‌زند. فراموش نکنید که قرار گرفتن به مدت 20 دقیقه در زیر نور مستقیم خورشید، نه تنها به شدت به پوست صدمه زده، بلکه شما را دچار گرمازدگی هم می‌کند. آفتاب سوختگی و تیرگی پوست، از مشکلات رایج زندگی در مناطقی با آب و هوای گرم است.

متاسفانه بسیاری از مردم به موقع، متوجه نشانه‌های آفتاب سوختگی نشده و زمانی به خود می‌آیند که به دردناک‌ترین و جدی‌ترین مشکلات پوستی دچار شده‌اند. اما نگران نباشید، اگر نور خورشید روی زیبایی پوستتان تاثیر گذاشته و آن را چند رنگ کرده، می‌توانید از درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست استفاده کنید.

درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست

علت آفتاب سوختگی چیست؟

بدون تردید شما می‌دانید که علت آفتاب سوختگی، قرمز و دردناک شدن پوست چیست. هنگامی که پوست شما برای یک مدت زمان طولانی، در معرض نور شدید خورشید قرار می‌گیرد، دچار سوختگی شده و قرمز می‌شود. به عبارتی پوست با جذب بیش از حد اشعه ماورابنفش نور خورشید، باعث آسیب و خسارت به DNA سلولی پوست می‌شود؛ ادامه پیدا کردن این آسیب می‌تواند باعث مشکلاتی چون چین و چروک، خشکی و ایجاد بافت چربی و حتی سرطان پوست شود. ایجاد آفتاب سوختگی و صدمه خورشیدی در پوست، به عوامل مختلفی بستگی دارد:

  1. نوع و رنگ پوست شما
  2. شدت تابش نور خورشید
  3. مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید

برخی از علائم و نشانه‌های اولیه آفتاب سوختگی، بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب

  • حساسیت، قرمزی و ملتهب شدن پوست
  • ایجاد درد یا سوزش در پوست با لمس کردن
  • از دست رفتن آب بدن
  • خارش، تاول و پوسته پوسته شدن

موارد گفته شده برخی از علائم و نشانه‌های آفتاب سوختگی خفیف و متوسط بودند. در صورت شدید بودن آفتاب سوختگی، بیمار علاوه بر مواردی که گفته شد علائمی چون تب، حالت تهوع، سرگیجه و شوکه شدن نیز خواهد داشت. در چنین شرایطی وضعیت بیمار، یک مورد اورژانسی محسوب شده و به درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست به صورت فوری نیاز دارد.

درمان سریع آفتاب سوختگی صورت

معرفی کلی بیماری‌های پوستی ناشی از آفتاب زدگی

قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید برای بلند مدت، می‌تواند صدمات شدیدی را به پوست وارد کند. در ادامه قصد داریم، به معرفی برخی از این آسیب‌های پوستی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

لکه‌های مربوط به سن یا لکه‌های کبدی

لکه‌های کبدی که به نام لنتیگوی آفتابی هم شناخته می‌شوند، نقطه‌هایی قهوه‌ای مایل به زرد یا سیاه هستند. این لکه‌ها می‌توانند در ابعاد و اندازه‌های مختلف، روی دست و صورت (نقاطی که در معرض آفتاب هستند) ظاهر شوند. بالا رفتن سن، استفاده از دارو‌های خاص، عوامل ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید، می‌توانند باعث ایجاد چنین بیماری شوند.

لکه‌های کبدی اغلب در افراد بالای 50 سال سن دیده می‌شود، اما جوانان نیز در صورت قرار گرفتن، در نور شدید خورشید هم می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند. لکه‌های سن درد نداشته و نمی‌توانند باعث آسیب‌های جدی شوند، فقط زیبایی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

پیری زودرس و چین و چروک

پوست بدن، با تولید کلاژن است که ظاهر صاف و یکدست خود را حفظ می‌کند. اما با افزایش سن، بدن که به طور طبیعی کلاژن تولید می‌کند میزان آن را کاهش می‌دهد. قرار گرفتن در نور شدید خورشید، بدون استفاده از کرم مناسب، می‌تواند باعث تشدید کاهش تولید کلاژن برای پوست شود. نور مستقیم خورشید کلاژن را تخریب و روند پیری پوست را سریع‌تر می‌کند.

اختلالات و ضایعه‌های رنگدانه‌ای (هایپوپیگمانتاسیون)

زمانیکه سلول‌های پوستی بدن شما، آسیب دیده باشند بدن برای محافظت از پوست اقدام به تولید ملانین (رنگدانه) اضافی می‌کند. با افزایش سطح ملانین و تجمع غیر طبیعی آن در سطح پوست، لکه‌های تیره و پراکنده‌ای روی پوست بدن ایجاد می‌شوند. قرار گرفتن بیش از حد، در معرض نور آفتاب مستقیم نیز می‌تواند باعث افزایش سطح ملانین شود.

سرطان پوست

جدی نگرفتن خطرات نور شدید و عدم پیشگیری از آفتاب سوختگی در بلند مدت، می‌تواند باعث آسیب‌های جدی و مضر به پوست شما شود. زیرا آفتاب سوختگی مقاومت پوست شما را کاهش خواهد داد.

درمان آفتاب سوختگی قدیمی

راه‌ها و روش‌های جلوگیری از آفتاب سوختگی

  • طبق تحقیقات انجام شده، اشعه ماورا بنفش نور خورشید در ساعت 10 صبح الی 18 بعد از ظهر، بسیار خطرناک است. در طی این مدت، اگر بیرون از خانه هستید از کرم ضد آفتاب، عینک و کلاه استفاده کنید.
  • برنزده کردن پوست را فراموش کنید، پروسه برنزه شدن تولید ملانین در پوست و خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

روش‌های موثر برای درمان لکه‌های پوستی ناشی از آفتاب

قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید به طور مداوم، می‌تواند باعث تغییر رنگدانه‌ها، ایجاد کک و مک و افتادن لکه‌های بزرگ و کوچک قهوه‌ای روی پوست شود. خوشبختانه با وجود انواع محصولات و دستگاه زیبایی پوست، راه‌های مختلفی برای درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست ارائه شده است. در ادامه قصد داریم به معرفی روش‌های درمانی موثر، که می‎‌توانند این لکه‌ها را از بین ببرند بپردازیم:

استفاده از لایه‌بردار‌های شیمیایی

این پروسه درمانی، شامل استفاده از یک راه‌حل شیمیایی اما غیر سمی برای پوست می‌باشد. پزشک یک ماده شیمیایی قوی که اثر لایه‌برداری قوی دارد را به پوست شما، خواهد زد. بعد از گذشت چند هفته از لایه برداری، لایه قبلی پوست از بین رفته و سلول‌های جدیدی در پوست شما تشکیل خواهند شد. از لایه بردار‌های شیمیایی نه تنها برای ترمیم آفتاب سوختگی، بلکه برای درمان اسکار سوختگی قدیمی هم می‌توان استفاده کرد.

آی پی ال (IPL)

IPL به معنای سیستم‌های نوری شدید پالسی بوده و هیچ ارتباطی به لیزر ندارد. IPL فلش لامپ‌های زنون بوده که با ایجاد، نور‌های ناپیوسته و چند طول موجی، اثرات گوناگونی روی پوست گذاشته و کلاژن سازی را تحریک می‌کند. از این تکنولوژی بیشتر برای از بین بردن مو‌های زائد و درمان چروک شدن پوست صورت استفاده می‌شود، اما می‌توان آن را برای درمان آفتاب سوختگی هم به کار برد. در این پروسه بیمار نباید یک هفته قبل و بعد از استفاده از IPL، در معرض آفتاب قرار بگیرد.

درمان آفتاب سوختگی صورت کودکان

لیزر درمانی

لیزر درمانی نسبت به روش‌هایی چون لایه‌برداری، درد بسیار کمتر و دوران نقاهت کوتاه‌تری دارد. در طی پروسه لیزر درمانی، از بی‌حسی موضعی استفاده شده تا بیمار، در طول درمان درد نکشد. به طور کلی لیزر درمانی در چند جلسه انجام شده و تاثیر و نتیجه نهایی آن، پس از چند جلسه مشاهده خواهد شد. لیزر تنها روی نقاط و لکه های قهوه ای روی پوست تاثیر گذاشته و بر سلول‌های عادی و سالم اثری ندارد.

یکی از دستگاه‌هایی که می‌تواند بیشترین تاثیر را در جوانسازی پوست و درمان چین و چروک بگذارد، هایفو گلد پریمیوم است. برای اطلاع از قیمت دستگاه هایفو دابلو گلد و دیدن دیگر دستگاه‌ها، از سایت آفا دیدن کنید.

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن، با نفوذ به لایه‌های پوست، در سریع‌ترین زمان ممکن مشکلات پوست شما را حل خواهد کرد. در این پروسه برای از بین بردن لک و تیرگی ناشی از آفتاب سوختگی و بیماری‌های پوستی، از لایه برداری‌های عمیق استفاده خواهد شد. میکرودرم ابریژن، هیچگونه درد و سوزشی نداشته و در سریع‌ترین زمان ممکن، پوستی صاف و یکنواخت برای شما به ارمغان می‌آورد.

نتیجه درمانی در این روش، بعد از یک جلسه مشخص خواهد شد، اما نتیجه نهایی بعد از 4 تا 6 جلسه مشخص می‌شود. یکی از دستگاه‌های معروف این روش جوانسازی، دستگاه میکرودرم آبریژن sunderm3 بوده که توسط متخصصین ایرانی تولید شده است. دستگاه SUNDERM3 قدرت بالایی داشته و قابلیت کنترل بالایی دارد.

درمان آفتاب سوختگی

درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست؛ پیشگیری بهتر از درمان است!

شاید بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات پوستی، به طور ناگهانی در بدن شما ظاهر شده و دلایلی وراثتی داشته باشند؛ اما عوارض ناشی از نور شدید خورشید و آفتاب سوختگی، راه‌های پیشگیری متعددی دارد. بهترین راه پیشگیری از آفتاب سوختگی و تیرگی پوست، استفاده از کرم‌های ضد آفتاب است. زدن عینک آفتابی و خارج نشدن از خانه یا محل کار، در ساعات تابش نور شدید خورشید هم، از دیگر راه‌های موثر است.

اما اگر کار از کار گذشته و دچار لک و تیرگی پوست شدید، نگران نباشید. به سرعت به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و از ایشان برای درمان مشکلات پوست، کمک بگیرید. شما تجربه‌ای در مورد آفتاب سوختگی و تیرگی پوست دارید؟ تجربه و خاطره خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

شماره تماس مجموعه

با ما در ارتباط باشید واحد پشتیبانی آفا آماده پاسخگویی به سوالات شما کاربران گرامی است.

نظرات کاربران

نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ف یوسفی پاسخ دهید
    1401.08.14

    سلام پوست دست من از مچ مدتی ست تیره شده ونمیدونم چطور این تیرگی رو از بیک ببرم ممنون میشم راهنمایی کنید!

    • مدیر سایت پاسخ دهید
      1401.08.15

      با سلام و احترام
      شما می‌توانید از دستگاه‎‎‌هایی نظیر co2، کیوسوییچ و… استفاده کنید.

  • 1402.01.14

    سلام بعد از آفتاب سوختگی یه قسمت کوچیک از بینیم پوست پوستی شده بود و من خبر نداشتم و کندمش به نظرتون لک میشه یا امکان داره دوباره لایه جدید بیاد روش چون که فقط یه روز گذشته از آفتاب سوختگی صورتم

    • مدیر سایت پاسخ دهید
      1402.03.08

      با سلام و احترام
      برای جلوگیری از ایجاد لک میتونید از ترمیم کننده و ضد لک استفاده کنید. در صورت مقاوم بودن لک بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید.