آکنه ولگاریس چیست؟ علت‌ها، علائم و شیوه درمان

دسته بندی ها : مقالات

همه ما خاطرات ناخوشایندی از جوش‌های دوران بلوغ خود داریم؛ جوش‌هایی که حتی ممکن است بعد از گذشت سال‌ها، هنوز هم درگیرشان باشیم. جوش‌های سرسیاه یکی از علائم بیماری التهابی پوستی هستند که در دنیای پزشکی «آکنه ولگاریس» نامیده می‌شوند. آکنه شایع‌ترین اختلال پوستی در جهان است که سالانه بسیاری از افراد را از هر سن، نژاد و پیشینه‌ای تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. سوالی که مطرح می‌شود این است که درمان آکنه ولگاریس چیست؟ در این مقاله به بررسی علت‌ها، علائم و راه‌های درمانی آکنه ولگاریس می‌پردازیم. خواندن این مقاله به شما راهکاری می‌دهد که برای همیشه از شر آکنه ولگاریس رها شوید.

درمان آکنه ولگاریس چیست؟ از علائم تا راه‌های درمان

آشنایی با جوش ولگاریس؛ شایع‌ترین نوع جوش در همه سنین

آکنه ولگاریس یک بیماری پوستی است و زمانی رخ می‌دهد که راه فولیکول‌های مو با سلول‌های مرده پوست، باکتری‌ها و چربی مسدود شود. فولیکول‌های مسدود شده باعث ایجاد لکه‌هایی روی صورت می‌شوند. همه ما این بیماری را به شکل بروز جوش‌های سرسیاه، جوش‌های سرسفید و کیست روی پوست مشاهده کرده‌ایم. بیش از نیمی از نوجوانان مبتلا به آکنه هستند؛ این در حالی است که ظهور جوش و آکنه روی صورت در همه گروه‌های سنی رخ می‌دهد و در بسیاری از موارد تا بزرگسالی هم ادامه دارد.

هرچند آکنه ولگاریس به‌عنوان یک بیماری خطرناک و تهدید‌کننده برای پوست شناخته نمی‌شود، اما تاثیرات مخربی روی ذهن دارد. بروز جوش برای نوجوانان یک دغدغه مهم است که اعتمادبه‌نفس و روابط اجتماعی و دوستانه آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ به همین خاطر درمان آکنه اهمیت بسیاری دارد و تاکنون راه‌های متعددی برای مقابله با این بیماری به وجود آمده است.

بیماری آکنه ولگاریس چیست؟ کابوس نوجوانان و جوانان

علت ایجاد آکنه ولگاریس چیست؟

آکنه ولگاریس را می‌توانیم ناشی از ترکیب هورمون‌ها، چربی و باکتری‌ها بدانیم. در دوران بلوغ، ترشح هورمونی به نام آندروژن افزایش پیدا می‌کند و غدد سباسه مقدار بیشتری از ماده روغنی سبوم تولید می‌کنند. معمولا سبوم و سلول‌های مرده پوست از طریق فولیکول‌های مو به سمت بیرون هدایت شده و از طریق منافذ پوست خارج می‌شوند. با مسدود شدن راه فولیکول‌های مو، سبوم قادر به بیرون آمدن از پوست نیست و به‌صورت جوش روی صورت ظاهر می‌شود. از علت‌های دیگر ایجاد اکنه ولگاریس می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مصرف دارو
  • استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی
  • رطوبت و تعریق زیاد
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (در زنان)

با افزایش سن و ورود به بزرگ‌سالی، تولید هورمون‌های آندروژن به‌اندازه‌ای کاهش پیدا می‌کند که آکنه‌ها رفته‌رفته ناپدید می‌شوند؛ بااین‌حال لک‌های پوستی را از خود به جا می‌گذارند. البته فناوری‌ها و روش‌های پزشکی پیشرفته‌ای برای درمان اسکار جوش به وجود آمده‌اند که پوست را صاف و شفاف می‌کنند.

علت ظهور آکنه ولگاریس روی صورت چیست؟

 

راه تشخیص آکنه ولگاریس چیست؟ بررسی علائم آکنه ولگاریس

بیشتر آکنه‌ها روی صورت، سینه، پشت و شانه‌ها به وجود می‌آیند. علائم اکنه ولگاریس در هر فرد می‌تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. افراد مبتلا به آکنه معمولا یک یا چند مورد از علائم زیر را در خود مشاهده می‌کنند:

  • جوش‌های سرسفید با منافذ بسته
  • جوش‌های سرسیاه
  • پاپول یا برجستگی‌های قرمز حساس
  • پوسچول یا جوش‌های حاوی چرک
  • ندول یا ضایعات کیستیک (توده‌های دردناک زیر پوست)

علائم آکنه ولگاریس در همه افراد متفاوت است. افراد مبتلا به آکنه خفیف معمولا کمتر از ۲۰ دانه سرسیاه یا سرسفید روی صورت خود دارند؛ اما افراد مبتلا به آکنه‌های شدید ممکن است با لکه‌های گسترده، چرک‌دار و دردناک مواجه شده باشند. چنین آکنه‌هایی اگر به‌موقع درمان نشوند، زخم و اسکار از خود به جا خواهند گذاشت. بهترین روش درمان جوش و آکنه، استفاده از فناوری پیشرفته پلاسما فرکشنال است. در این روش با استفاده از لیزر می‌توانید آکنه‌های فعال را به‌طورکامل از بین ببرید.

ظهور انواع جوش‌های سرسفید، سرسیاه و چرکی؛ نشانه بارز آکنه ولگاریس

روش‌های درمان آکنه ولگاریس چیست؟

قبل از اینکه به سوال درمان آکنه ولگاریس چیست پاسخ دهیم، بهتر است روش‌های تشخیص این بیماری التهابی را بدانید. تشخیص جوش و آکنه روی پوست بسیار واضح است؛ اما اگر به‌طور منظم با آکنه سروکار دارید، باید برای تشخیص دقیق جوش ولگاریس به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک به شما کمک می‌کند تا براساس علت و شدت بیماری، روش درمانی مناسبی را در پیش بگیرید. هدف از درمان، جلوگیری از پیشرفت آکنه و ماندن جای جوش و لک روی پوست است. انواع روش‌های درمان آکنه لک صورت عبارت‌اند از:

درمان دارویی آکنه ولگاریس؛ اولین راه‌حل برای درمان آکنه

استفاده از داروهای بدون نسخه اولین راه‌حل برای درمان آکنه خفیف در خانه است؛ کرم‌ها، ژل‌ها و استفاده از بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک از جمله داروهای موضعی بدون نسخه هستند. بنزوئیل پراکسید باکتری‌های ایجادکننده آکنه را مورد هدف قرار می‌دهد و اسید سالیسیلیک باعث کاهش التهاب پوست و باز کردن منافذ می‌شود.

در بعضی از موارد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی را همراه با داروهای موضعی به‌مدت ۱۲ هفته برایتان تجویز کند. مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان اکنه ولگاریس با عوارض خطرناکی مانند افسردگی و درد معده همراه است؛ ازهمین‌رو، راه‌های بهتری هم برای درمان جوش ولگاریس متوسط و شدید وجود دارد که استفاده از دستگاه shr یکی از معروف‌ترین آن‌ها است.

استفاده داروهای موضعی؛ اولین راه برای آکنه‌های بسیار خفیف

لذت داشتن یک پوست شفاف و بدون لک با تجهیزات پزشکی آفا

در این مقاله به بررسی بیماری آکنه، علل، علائم و نحوه تشخیص آن پرداختیم. حالا می‌دانید که درمان آکنه ولگاریس چیست و چگونه می‌توان از شر جوش‌های صورت و بدن خلاص شد. موثرترین و بی‌خطرترین راه برای داشتن پوستی شفاف و جوان استفاده از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های روز دنیا است؛ ازهمین‌رو توصیه می‌کنیم به کلینیکی مراجعه کنید که مجهز به دستگاه‌های نوین پزشکی باشد.

شرکت آفتاب فروزان آریا (آفا) با بیش از ۱۵ سال سابقه فعالیت در حوزه فروش تجهیزات مراقبت از پوست و بدن، جدیدترین دستگاه‌ها را به جامعه پزشکی ایران عرضه می‌کند. با استفاده از دستگاه‌های آفا از نتیجه درمان خود شگفت‌زده خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده انواع دستگاه‌ها و روش‌های درمان مشکلات پوستی، با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۱۰۷۰۷۰ تماس بگیرید. کارشناسان ما همواره آماده راهنمایی و مشاوره دادن به شما هستند.

شماره تماس مجموعه

با ما در ارتباط باشید واحد پشتیبانی آفا آماده پاسخگویی به سوالات شما کاربران گرامی است.

نظرات کاربران

نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آکنه ولگاریس چیست؟ علت‌ها، علائم و شیوه درمان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *