آیا لیزر مو باعث سرطان میشود؟ رد همه شایعات بی‌اساس

دسته بندی ها : مقالات

امروزه دیگر استفاده از لیزر، محدود به رفع مو‌های زائد نیست! از این پرتو برای ازبین‌بردن جای جوش و رفع چین و چروک صورت هم استفاده می‌شود؛ اما هنوز در مورد این روش درمانی، سوالات بسیار و شایعات غلطی وجود دارد.

یکی از این شایعه‌ها و باور‎های غلط، سرطان زا بودن لیزر است. این تفکر باعث شده اشخاص کاندید رفع دائمی مو‌‌های زائد یا برخی بیماران پوستی، لیزر را به‌عنوان راه درمان انتخاب نکنند. اگر شما هم این حرف‌ها را شنیده‌اید و نگران عوارص خیالی درمان با لیزر هستید، جای هیچ‌گونه نگرانی نیست! زیرا در این مقاله به پرسش آیا لیزر باعث سرطان میشود پاسخ خواهیم داد. اگر می‌خواهید یک‌بار برای همیشه به شایعات بی‌اساس پایان دهید، چند دقیقه از زمان ارزشمند خود را به خواندن این مقاله اختصاص دهید.

ایا لیزر باعث سرطان میشود

آشنایی با روش کار Laser؛ آیا لیزر زیر بغل باعث سرطان میشود؟

برای اینکه نگرانی‌های شما، بابت عوارض لیزر موهای زائد و سرطان را برطرف کنیم، ابتدا روش کار لیزر روی پوست را برای رفع مو‌های زائد شرح می‌دهیم.

لیزر یک پرتوی نور بسیار قدرتمند با طول موج خاص است که در یک زمان معین و کوتاه، روی سطح پوست و بر مو‌ها تابیده می‌شود. اشعه لیزر غیر یونیزه است؛ و بسیار متفاوت با با اشعه‌های یونیزه که به DNA آسیب می‌رسانند. نوری که برای رفع مو‌های زائد با لیزر به کار می‌رود، از لایه‌های پوست (اپیدرم و درم) عبور می‌کند و فقط روی فولیکول مو تاثیر می‌گذارد.

رنگ‌دانه درون فولیکول مو، اشعه لیزر را به خود جذب می‌کند و آن را به حرارت و گرما تبدیل می‌کند. افزایش دمای مو باعث  سوزاندن ریشه و فولیکول مو می‌شود. به این موضوع توجه کنید که نور لیزر برای رفع مو‌های زائد، فقط به فولیکول مو آسیب می‌زند نه به بافت‌ها و اعضای درونی بدن.

به عبارت ساده‌تر نور لیزر که بر سطح پوست می‌تابد، بر عمق بدن نفوذ نکرده و از پیاز مو جلوتر نمی‌رود. بدیهی است با این عمق و قدرت کم، احتمال نفوذ لیزر بر بخش‌های درونی بدن صفر است! البته شایعات مربوط به لیزر، تنها در مورد سرطان زا بودن آن نیست. در مقاله آیا لیزر بدن باعث نازایی میشود، هم به کلیه شایعات در مورد لیزر بیکینی و نازایی پاسخ داده‌ایم.

این موضوع را فراموش نکنید که اگر فقط یک مورد گزارش در مورد نازایی و سرطان‌زا بودن لیزر و اثبات آن وجود داشت، پس از اطلاع‌رسانی درمورد مضرات آن، تولید دستگاه لیزر توسط سازمان غذا و دارو در آمریکا متوقف می‌شد.

آیا لیزر زیر بغل سرطان زاست

تفاوت اشعه یونیزه و غیریونیزه؛ آيا ليزر سرطان زاست؟

در قسمت قبل به این موضوع اشاره کردیم که نوع اشعه به کار رفته، برای رفع مو‌های زائد و سایر روش‌های درمانی غیریونیزه است و با اشعه ایکس تفاوت دارد. اشعه ایکس در گروه اشعه‌های یونیزه قرار می‌گیرد و با صدمه به DNA باعث ایچاد سرطان می‌شود؛ اما اشعه غیریونیزه که برای لیزردرمانی به‌کار می‌رود، قدرت نفوذ به داخل بدن و آسیب به بافت‌های درونی را ندارد. در نتیحه برای بدن سرطان‌زا هم نیست.

قدرت و میزان نفوذ اشعه لیزر چقدر است؟

قدرت و میزان نفوذ اشعه لیزر، به عنوان مثال برای رفع مو‌های زائد، در وهله اول برای تمامی قسمت‌های بدن فقط و فقط تا ریشه مو است. میزان نفوذ و قدرت اشعه‌ها، براساس نوع و دستگاه لیزر مو ، می‌تواند از یک تا 5 میلی‌متر متفاوت باشد. به طور معمول دستگاه‌های لیزر مورد استفاده، طوری تنظیم شده‌اند که در عمق، 4 میلی‌متری پوست نفوذ کنند؛ این میزان در دستگاه‌های با تکنولوژی جدید به 3 میلی‌متر می‌رسد. پس با این میزان نفوذ، اشعه‌های لیزر تنها لایه‌های اولیه پوست را درگیر خواهند کرد.

همچنین نور لیزر رفع مو‌های زائد، به گونه‌ای است که تنها فولیکول مو را به خود درگیر می‌کند و هیچ آسیبی به بخش‌های دیگر پوست نمی‌رساند. تمامی دستگاه‌های لیزر بعد از تولید، از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیه گرفته و سپس برای فروش به بازار عرضه می‌شوند.

استفاده از لیزر برای درمان اسکار، ضایعات پوستی و چین و چروک

برخی از افراد مطلع از امنیت لیزر، می‌پرسند که آیا لیزر پوست را سفید میکند؟ این اشخاص می‌دانند که استفاده از لیزر، محدود به از بین بردن موهای زائد برای همیشه نیست. شما می‌توانید برای از بین بردن جای جوش، لکه، اسکار جراحی و آکنه، جوانسازی و سفیدکردن پوست نیز از این روش درمانی استفاده کنید. جالب است بدانید که لیزر مورد استفاده برای درمان بیماری، ضایعات و رفع چین و چروک پوست، انرژی کمتری نسبت به لیزر مو‌های زائد با انواع دستگاه لیزر الکساندرایت دارد و به‌هیچ‌عنوان سرطان زا نیست.

آیا لیزر باعث نازایی میشود

آیا لیزر باعث سرطان میشود؟ بررسی عوارض و مشکلات موقت

لیزر نیز مانند کلیه روش‌های درمانی و زیبایی، دارای یک‌سری عوارض موقتی است. این احتمال وجود دارد که بعد از قرار گرفتن پوست در برابر لیزر مشکلاتی مانند قرمزی، التهاب، سوزش در پوست و ضخیم شدن مو بعد از لیزر رخ دهد. اما همه این عارضه‌های نادر، بعد از چند ساعت و حداکثر چند روز ازبین می‌روند و پوست به حالت عادی خود برمی‌گردد.

آیا لیزر باعث نازایی میشود؟ لیست افرادی که لیزر برای آن‌ها ممنوع است

استفاده از لیزر نیز باید‌ها و نباید‌هایی دارد و برای برخی از اشخاص توصیه نمی‌شود. در ادامه این مقاله، به معرفی اشخاصی که نباید از لیزر استفاده کنند می‌پردازیم. توجه داشته باشید که موارد گفته شده برای کلیه روش‌های درمانی لیزر هستند، نه تنها برای رفع مو‌های زائد:

  • لیزر برای بانوان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود.
  • افراد مبتلا به دیابت، یا روماتوئید آرتریت نباید لیزر درمانی را انجام دهند.
  • اشخاصی که مدت کوتاهی قبل از لیزر، پوست خود را تیره کرده و سولاریم کرده‌اند، فقط باید از لیزرهای اندیگ ساخت کمپانی کوترا استفاده کنند.

اگر جزو سه دسته بالا قرار دارید و همچنان برای درمان با لیزر مصرّ هستید، با این کار ضدمات جبران‌ناپذیری به اندام خود وارد خواهید کرد. توصیه می‌شود پیش از انجام هرگونه معالجه با لیزرها، یک آزمایش کلی انجام دهید و آن را با پزشک متخصص خود درمیان بگذارید. درصورت صلاح‌دید دکتر، مداوا با لیزرها را آغاز کنید.

آیا لیزر موهای صورت باعث لک میشود

آيا ليزر باعث سرطان ميشود؟ پاسخی برای همیشه!

در این مقاله به بررسی شایعه سرطان‌زا بودن لیزر و پاسخ سوال آیا لیزر باعث سرطان میشود پرداختیم و میزان نوع قدرت لیزر را بررسی کردیم. شما عزیزان می‌توانید با خیالی آسوده از لیزر برای رفع مو‌های زائد، درمان لک و اسکار و جوانسازی پوست استفاده کنید. لیزر هیچ تاثیری روی اندام‌های داخلی بدن نمی‌گذارد و آسیبی به بافت‌ها نمی‌رساند با این حال شما می توانید مقاله ی چه کسانی نباید لیزر کنند را مطالعه کنید تا دانش و اطلاعات بیشتری در خصوص این فرآیند کسب کنید و تصمیم نهایی را برای لیزر موهای زائد خود بگیرید . پس از کسب اطلاعات کافی، شما فقط باید در انتخاب کلینیک تخصصی زیبایی دقت کنید و کلیه پروسه کار را به پزشکان و دستگاه‌های لیزر مدرن و پیشرفته بسپارید. اکثر کلینیک‌های معتبر و استاندارد، برای تهیه جدید‌ترین و به‌روزترین دستگاه‌های لیزر به آفا مراجعه می‌کنند. آفتاب فروزان آریا با بیش از 15 سال سابقه بهترین خدمات را در این زمینه ارائه می‌کند.

شماره تماس مجموعه

با ما در ارتباط باشید واحد پشتیبانی آفا آماده پاسخگویی به سوالات شما کاربران گرامی است.

نظرات کاربران

نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آیا لیزر مو باعث سرطان میشود؟ رد همه شایعات بی‌اساس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *