لیزر موهای زائد در بین بسیاری از افراد محبوبیت بالایی پیدا کرده است؛ زیرا افراد مختلف به کمک آن از شر موهای ناخواسته خلاص خواهند شد. لیزر موهای زائد در قسمت صورت، کمر، بیکینی، دست، پا و یا بهطورکلی برای همه قسمتهای بدن قابلانجام است. با تابیدن اشعه لیزر، فولیکول مو از بین رفته و رشد آن بسیار کند خواهد شد.
بااینحال لیزر برای همه افراد مناسب و کاربردی نیست؛ آیا میدانید چه کسانی نباید لیزر کنند؟ ما در این مقاله، افرادی که نباید از لیزر استفاده کنند را معرفی کردیم. با مطالعه این مطلب، کاندیدای مناسب برای لیزر موهای زائد را خواهید شناخت.
SHARE IT
افراد مبتلا به بیماریهای هورمونی؛ تخمدان پلیکیستیک و لیزر موهای زائد
همه پزشکان برای مشخص کردن اینکه چه کسانی نباید لیزر کنند، ابتدا آزمایش هورمونی تجویز میکنند؛ زیرا تغییرات هورمونی بهطورمستقیم بر نتیجه لیزر تاثیر دارد. کلینیکهای تخصصی پوست و مو، با خرید دستگاه لیزر موهای زائد و استفاده از آن برای افرادی که به سندروم پلیکیستیک، تیروئید و بیماریهایی مربوط به غدد فوق کلیوی مبتلا هستند، موجب آسیب به پوست بیمار خواهند شد.
برای مثال، هورمون تیروئید بر رشد موهای بدن تاثیر مستقیم دارد. تیروئید کمکار و پرکار، موجب ریزش مو یا افزایش موهای زائد در برخی از نقاط بدن خواهد شد. به همین دلیل تا زمانی که پزشک معالج اجازه ندهد، امکان لیزر موهای زائد برای این افراد وجود نخواهد داشت.
خانمهای باردار؛ تاثیر منفی تغییرات هورمونی دوران حاملگی بر لیزر را دست کم نگیرید
اشعه لیزر آسیبی بر فتوس پوست وارد نمیکند. شاید از خود بپرسید پس چه کسانی نباید لیزر کنند؟ پزشکان متخصص در پاسخ به این سوال، استفاده از لیزر را برای خانمهای باردار یا شیرده بهشدت منبع کردهاند. در واقع انواع لیزر مانند: لیزر الکس و سایر لیزرهای درمانی برای خانمهای باردار توصیه نمیشود.
بسیاری از خانمها از رشد بیشازحد موهای زائد در دوران بارداری شکایت میکنند. بااینحال جای نگرانی نیست؛ زیرا این موها بهدلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری رشد میکند و پس از اتمام دوره بارداری، خودبهخود از بین میرود.
افرادی که داروهای خاص مصرف میکنند؛ لوپوس و لیزر موهای زائد
بهطورکلی، لیزر موهای زائد به افرادی که مشکلات و بیماریهای پوستی دارند یا داروهای هورمونی مصرف میکنند، پیشنهاد نمیشود. برای مثال، مصرف داروی ایزوترتینوئین باعث ایجاد حساسیت پوست به امواج خواهد شد.
همچنین، افرادی که به بیماری لوپوس مبتلا هستند، به دلیل بروز ضایعات پوستی و حساسیت آن به نور، بههیچ عنوان نباید از لیزر برای رفع موهای زائد استفاده کنند. استفاده از لیزر در این افراد، موجب سوختگی شدید پوست خواهد شد.
سایر بیماریهایی که غدد فوق کلیوی را درگیر میکند، باعث بروز پدیده پرمویی یا سندروم کوشینگ میشود. این افراد حتماً قبل از انجام لیزر باید مشکلات خود را با پزشک متخصص پوست در میان بگذارند تا روش درمانی مناسب در پیش گرفته شود.
به عنوان مثال، کلینیکهای تخصصی با خرید دستگاه لیزر دایود میتوانند خدمات بهتری به افرادی که دچار سندرم پرمویی هستند، عرضه کنند.
لیزر موهای زائد و تبخال تناسلی یا اسکار کلوئیدی
مهمترین فاکتور برای انجام لیزر، سلامت پوست است. افرادی که دچار بیماریهای پوستی مانند اسکار کلوئیدی هستند، نباید برای حذف موهای زائد از لیزر استفاده کنند. زیرا برخورد اشعه لیزر بر اسکار کلوئیدی باعث گسترش گوشت اضافه خواهد شد. بااینوجود، استفاده از دستگاه shr لیزر با کنترل تابش اشعه لیزر روی پوست به درمان بیماریهای پوستی، مانند آکنه فعال، کمک میکند.
افرادی که به بیماری HPV مبتلا هستند، نباید از لیزر استفاده کنند. زیرا موجب انتقال بیماری به مراجعهکننده بعدی خواهند شد. برای مراقبت بیشتر باید از دستگاه لیزری استفاده کرد که سری جداگانه دارد و بهطورمستقیم با پوست در تماس نیست. برای مثال دستگاه اکسنتو دارای هندپیس بدون تماس (non-contact) میباشد و احتمال انتقال بیماریهای پوستی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
علاوهبر انتقال بیماری از طریق لیزر، تبخال تناسلی با برخورد اشعه لیزر روی آن، گسترش مییابد و بیماری با شدت بیشتری فرد بیمار را آزار خواهد داد.
اگر به تازگی آفتاب گرفتهاید، لیزر نکنید
پوست افرادی که به تازگی آفتاب گرفتهاند یا سولار کردهاند، بسیار حساس است. اشعه لیزر روی پوست این افراد موجب ایجاد سوختگی شدید خواهد شد. همچنین، بعد از لیزر نیز نباید در مقابل نور مستقیم خورشید قرار گرفت. زیرا پوست بعد از لیزر حساس است و UV مضر خورشید موجب بروز لک روی پوست خواهد شد. پس تا هنگامیکه پوست آفتابدیده ترمیم نشده است، نباید آن را در مقابل اشعه لیزر قرار دهید.
لیزر و مصرف راکوتان؛ تداخل برخی از داروها با اشعه لیزر
سوال «ایا لیزر موهای زائد دائمی است؟» مسئلهای است که ذهن هر دو تایپ پوستی روشن و تیره را به خود درگیر میکند. بهطورکلی، لیزر روند رشد مو زائد را بسیار آهسته میکند، ولی روش دائمی محسوب نمیشود. در طول درمان اگر رنگدانه پوست شما آسیبپذیر است و به سادگی تغییر میکند، حتماً باید با پزشک خود مشورت کنید تا قبل از انجام لیزر، نحوه واکنش پوست در برابر اشعه لیزر سنجیده شود.
در گذشته لیزر برای افرادی با پوست روشن و موهای تیره کاربرد داشت؛ اما با پیشرفت تکنولوژی برای افرادی که پوست سبزه و موی تیره دارند نیز امکان استفاده از لیزر فراهم شده است. پس رنگ پوست، اهمیت بالایی در انجام لیزر ندارد. بااینحال، برخی از داروهای مصرفی و بیماریها با لیزر تداخل دارند. یکی از این موارد، داروهایی هستند که ساختار آنها در مقابل نور شکسته میشود و باعث بروز عوارض مختلف میشود. راکوتان نیز جزو همین دسته داروهای حساس به نور است.
برای مثال، مصرف راکوتان حین دوره لیزر موجب خشکی و ترکخوردگی پوست، کهیر و جوشهای پوستی و نازک شدن موقتی موها شود. بههمین دلیل، درصورت مصرف هر دارویی، باید با پزشک خود مشورت کنید.
انواع دستگاههای لیزر مدرن برای درمان بیماریهای پوستی و حذف موهای زائد
در این مقاله به سوال «چه کسانی نباید لیزر کنند» پاسخی کامل دادیم. افرادی که بیماری پوستی دارند، نباید در مقابل اشعه لیزر قرار بگیرند؛ زیرا لیزر موجب آسیب به بافت پوستی آنها خواهد شد. علاوهبر این، باید قبل از شروع لیزر، آزمایش هورمونی انجام شود تا از سلامت هورمونهای بدن اطمینان حاصل کنید.
هر بیماری یا دارویی که موجب برهمزدن تعادل هورمونهای بدن میشود، نتیجه لیزر را تحتتاثیر قرار میدهد. این تغییر حتی میتواند باعث بیشتر شدن موهای زائد شود. پس اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که داروهای هورمونی مصرف میکنید، قبل انجام لیزر با پزشک خود مشورت کنید.
شرکت آفا، واردکننده بهروزترین و مدرنترین دستگاههای لیزر با گواهینامه بینالملل به داخل کشور است. شرکت آفتاب فروزان آریا، با کیفیت بالای دستگاههای واردشده، به نامی آشنا در صنعت جراحی و زیبایی تبدیل شده است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع دستگاه لیزر تخصصی با شماره ۰۲۱۸۸۱۰۷۰۷۰ تماس بگیرید.
نظرات کاربران
نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.