زن یا مرد، تفاوتی ندارد؛ همه دوست دارند، صورتی جوان و پوستی شاداب داشته باشند. پوستی با طراوت و زیبا، در میزان زیبایی و اعتماد به نفس شما تاثیر داشته و به دیگران نشان میدهد، که به خود اهمیت میدهید. داشتن پوستی شاداب و زیبا، اغلب دغدغه بانوانی است که با افزایش سن، به دنبال راهی برای جوانی دوباره هستند. راههای زیادی برای درمان چین و چروک و جوانسازی پوست وجود دارد. یکی از این راهها پلاسما درمانی پوست است که در ادامه قصد داریم، به تعریف آن بپردازیم.
پلاسما چیست؟
بگذارید قبل از اینکه به تعریف پلاسما درمانی بپردازیم، ابتدا در مورد خود پلاسما توضیح دهیم. اغلب مردم به طور کلی گمان میکنند که حالت مواد پیرامون ما گاز، جامد یا مایع هستند. اما حالت چهارمی هم وجود دارد که پلاسما (گاز یونیزه شده) نام داشته و انرژی بیشتری از ماده گازی شکل دارد.
پلاسما پر انرژی، از مقدار زیادی یون و الکترود خنثی تشکیل شده که انرژی جنبشی بسیار بالایی دارند. پس اکنون میدانیم که در کنار انواع مواد گازی، جامد و مایع حالت چهارم دیگری هم وجود دارد که به آن پلاسما میگویند.
حالت چهارم ماده باعث اکتشافاتی بزرگ، در زمینه پزشکی و زیبایی شد و میتواند برای جوانسازی و درمان مشکلات پوستی بسیار کارآمد باشد. اما لیزر پلاسما چگونه بر زیبایی و جوانسازی پوست تاثیر میگذارد؟ در ادامه در مورد این موضوع صحبت میکنیم.
پلاسما تراپی چیست؟
پلاسما تراپی برای انواع گوناگونی از پوست به کار میرود. گفتیم که پلاسما حالت چهارم ماده بوده و گازیست پر از انرژی که در آن، یونها و الکترودها آزادانه حرکت میکنند. دمای پلاسما بسیار بالا بوده اما در عین حال، فشار بسیار پایینی هم دارد.
به همین دلیل است که در هنگام تماس با مادهای دیگر، سریعا سرد شده و انرژی خود را منتقل میکند. از این پروسه در انجام پلاسما تراپی استفاده میشود؛ تخلیه یونی پلاسما، به دلیل تفاوت الکترومغناطیسی بین نوک دستگاه با بدن انسان، باعث تخریب بافت و تصعید بخشهای سطحی پوست میشود. پلاسما نه لیزر است و نه از امواج رادیوفرکانسی، برای جوانسازی پوست استفاده میکند؛ این سیستم، به لایههای عمیق پوست نفوذ نمیکند و به همین دلیل، عوارض خاصی هم ندارد.
میخواهید در مورد دستگاههای جوانسازی با پلاسما بیشتر بدانید؟ به شما پیشنهاد میکنیم به صفحه محصولات زیبایی و جوانسازی آفا مراجعه کرده و دستگاه پلاسماژ را مشاهده کنید. این محصول یکی از بهترین دستگاههای جوانسازی در دنیا بوده و بالاترین اثربخشی با کمترین ریسک عوارض جانبی را دارد.
پروسه پلاسما تراپی چگونه است؟
در این روش برای جوانسازی پوست، از تیغ و برش جراحی استفاده نمیشود. پس میتوان پلاسماتراپی را در دسته روشهای جوانسازی پوست غیر تهاجمی قرار داد.
برای انجام پلاسماتراپی، باید ابتدا سطح پوست را پاکسازی کرده و سپس در صورت تشخیص پزشک، از بیحسی موضعی استفاده کرد. منظور از پاکسازی، تمیز کردن محل مورد نظر از هرگونه ماده آرایشی و بهداشتی است.
سپس دستگاه پلاسماتراپی، در فاصله 1 الی 2 میلیمتری روی سطح پوست قرار گرفته و حرکت میکند و نقاطی بسیار ریز و نزدیک به هم ایجاد خواهد کرد. به عبارتی ذرات پلاسما، به ناحیه تحت درمان پوست پرتاب شده و سطح پوست در اصطلاح تصعید میشود.
در این مرحله ذرات یا پرتوهای پلاسما، لایه سطحی پوست را به میزانی بسیار کم میسوزانند؛ پس طبیعی است که بیمار در این مرحله، در ناحیه تحت درمان احساس گرما کند.
این گرما، گاز بین پوست و دستگاه را یونیزه و سپس پوست ناحیه تحت درمان را از جامد به گاز تبدیل میکند. به عبارتی رطوبت و آب لایههای زیرین پوست، با این گرما از بین رفته و جمع میشوند. همزمان با جمع شدن ناحیه تحت درمان، تولید کلاژنهای لایههای زیرین پوست هم افزایش مییابد.
اشاره کردیم که پلاسما، به لایههای سطحی پوست نفوذ میکند؛ به همین دلیل عارضه خاصی نداشته اگر به دنبال روشی برای جوانسازی هستید که به لایههای عمیق پوست نفوذ کند، به شما دستگاه xeo را پیشنهاد میکنیم. دستگاه پلتفرم زئو نیز از یک روش غیر تهاجمی، برای جوانسازی و لیفت صورت و گردن استفاده میکند.
تعداد جلسات پلاسماتراپی چقدر است؟
زمان هر جلسه پلاسماتراپی، بسته به نوع کاری که انجام میشود، میتواند بین 10 الی 60 دقیقه متغیر باشد. تعداد جلسات مورد نیاز برای پلاسما تراپی نیز به عواملی چون ژنتیک، شدت آسیب دیدگی و سبک زندگی بستگی دارد. به عنوان مثال اگر پوست بیمار از سلامت نسبی برخوردار بوده و چین و چروک سطحی داشته باشد، پلاسما (پلاسماتراپی) در یک جلسه انجام خواهد شد.
اما اگر مشکلات جدی بوده و پوست حالت ارتجاعی خود را از دست داده باشد، درمان با نظر پزشک در طی چند جلسه انجام خواهد شد. مدت زمان ماندگاری پلاسماتراپی هم به عواملی چون تعداد جلسات، ناحیه تحت درمان، ژنتیک نوع پوست و روند پیری افراد بستگی دارد. ماندگاری پلاسماتراپی حداقل یکسال و حداکثر سه سال است.
کاربرد پلاسماتراپی برای پوست چیست؟
پلاسماتراپی به دلیل نداشتن عوارض، عدم نیاز به جراحی، بهبودی سریع و ماندگاری بالا به یکی از پرطرفدارترین، روشهای جوانسازی پوست تبدیل شده است. پلاسماتراپی، به دوره نقاهت خاصی نیاز نداشته و افراد میتوانند در همان روز، فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند. در ادامه به برخی از کاربردهای پلاسماتراپی برای پوست اشاره میکنیم:
- لیفت صورت و گردن
- درمان چین و چروک
- لیفت پلک و چشم
- درمان آکنه و جای زخم
- درمان اسکار سوختگی قدیمی
- از بین بردن زگیل و منگوله پوستی
- درمان لکهای حاصل از آفتاب سوختگی
- درمان ترکهای پوستی حاملگی
چه اشخاصی نباید پلاسماتراپی را انجام دهند؟
پلاسماتراپی، مزایایی فراوانی دارد و یک روش عالی برای افرادی است که از جراحی میترسند. اما با این حال پلاسماتراپی هم، برای برخی از افراد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه اشخاصی، نباید پلاسماتراپی را انجام دهند.
- بیماران دیابتی
- اشخاص مبتلا به سرطان
- بانوان باردار
- اشخاص مبتلا به عفونتهای ویروسی
- افراد مبتلا به صرع
در کنار پلاسماتراپی و درمان ترکهای پوستی، شاید بخواهید از دستگاههای لاغری برای کم کردن سایز استفاده کنید. یکی از ابزارهای لاغری تخصصی و غیرتهاجمی، دستگاه کویتیشن است. این وسیله با ایجاد حبابهای کوچک در بافت چربی و ترکیدن آنها، باعث تولید نیروی برشی در بافت چربی و تخریب سلولهای چربی میشود.
پلاسما درمانی پوست چیست؟ روشی موثر برای جوانسازی پوست!
در این مقاله به پرسش پلاسما درمانی پوست چیست پاسخ داده و شما را با پلاسماتراپی آشنا کردیم. اگر میخواهید از این روش برای جوانسازی پوست استفاده کنید، قبل از هرکاری ابتدا از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید. شما تجربهای از پلاسمادرمانی دارید؟ نظر و تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران
نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.