تقریبا از هر 20 زن، یک نفر از آنها به هیرسوتیسم یا پرمویی مبتلا است. هیرسوتیسم یک مشکل نسبتا شایع در بین زنان است که یک بیماری محسوب نمیشود، بلکه نشانهای از وجود سایر بیماریها مانند اختلالات هورمونی در بدن است. در هیرسوتیسم موهای بدن شخص بیش از اندازه رشد میکند که بسیار ناراحتکننده و آزاردهنده است؛ اما این بیماری بهخوبی با روشهای متفاوت، درمان میشود و حتی میتوان از آن پیشگیری کرد. شدت بیماری هیرسوتیسم یا پرمویی در هر فرد متفاوت است و بهصورت خفیف، متوسط و شدید بروز میکند. در این مطلب علت پرمویی در زنان و عوارض هیرسوتیسم را موردبررسی قرار میدهیم؛ بنابراین اگر به دنبال راههای درمان قطعی هیرسوتیسم هستید، نکات ذکرشده در این مقاله را از دست ندهید.
بیماری هیرسوتیسم چیست؟ بیماری رشد بیرویه مو
به رشد قابلتوجه و غیرطبیعی موها در بدن زنان، هیرسوتیسم گفته میشود. اغلب زنان موهای بدن کم و ظریفی دارند؛ اما گاهی اوقات موهای صورت و بدن آنها ضخیمتر و تیرهتر از حالت عادی میشود که در اینصورت ممکن است دچار مشکل هیرسوتیسم یا پرمویی شده باشند. شیوع این عارضه نیز معمولا بعد از یائسگی افزایش پیدا میکند.
در هیرسوتیسم رشد بیرویه موها در نقاطی از بدن مانند پشت لب، چانه، قفسه سینه و شکم افزایش مییابد. این وضعیت بسیار ناراحتکننده است که برای حل آن باید به پزشک مراجعه کنید. اگر بعد از درمان قطعی هیرسوتیسم هنوز هم شاهد موهای زائد بودید، توصیه میکنیم از دستگاه لیزر shr برای حل این مشکل استفاده کنید.
علت پرمویی یا هیرسوتیسم؛ مشکلات هورمونی یا ژنتیکی و مصرف برخی داروها
بهطورکلی اگر بخواهیم به علت بیماری هیرسوتیسم یا پرمویی اشاره کنیم، باید بگوییم که این مشکل ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. از این دلایل میتوان به اختلالات هورمونی، دیابت و مصرف برخی داروها اشاره کرد. برخی از علل جزئی هیرسوتیسم نیز شامل موارد زیر میشود:
- سندرم تخمدان پلی کیستیک: شایعترین علت پرمویی در زنان، نبود توازن در هورمونهای جنسی است که به آن PCOS گفته میشود. این عارضه ممکن است منجر به دورههای نامنظم قاعدگی، چاقی، ناباروری و گاهی کیستهای متعدد در تخمدان شود.
- سندرم کوشینگ: این سندروم، زمانی رخ میدهد که بدن در معرض سطح بالای هورمون کورتیزول قرار دارد. این حالت ممکن است ناشی از فعالیت بسیار غدههای آدرنال و افزایش تولید کورتیزول باشد.
- هیپرپلازی مادرزادی آدرنال: این بیماری ژنتیکی از طریق تولید غیرعادی و بیش از اندازه هورمونهای استروئیدی مانند کورتیزول و آندروژن، توسط غدد فوقکلیه ایجاد میشود.
- تومورها: گاهی نیز ممکن است تومورهایی در تخمدان و غده فوق کلیه، علت هیرسوتیسم یا پرمویی در زنان باشد.
اگر توجه کرده باشید مشکلات و علل ذکرشده برای پرمویی در زنان ناشی از اختلالات هورمونی است که اغلب غدد را درگیر میکنند. هرکدام از این بیماریها روش درمان متفاوتی دارند که توسط پزشک متخصص شناسایی میشود. در نهایت نیز برخی پزشکها پس از درمان قطعی هیرسوتیسم، برای از بین بردن موهای زائد باقیمانده، استفاده از دستگاه لیزر دایود را پیشنهاد میکنند.
علائم هیرسوتیسم زنان چیست؟ موهای زائد تیره و ضخیم در نقاطی از بدن
علائم اصلی هیرسوتیسم، موهای انبوه، زبر، تیره و ضخیم در قسمتهایی از بدن است که رشد موها در آن بخش باید کم و ظریف باشد. زنانی که به خفیفترین نوع هیرسوتیسم مبتلا هستند، در قسمتهایی مانند پشت لب، چانه، کنارههای صورت، اطراف نوک سینه و پایین شکم شاهد موهای زائدی به ضخامت موی سر خواهند شد. ابتلا به هیرسوتیسم شدیدتر نیز موجب رشد موهای زائد در بالای کمر، شانهها، قسمت جناغ سینه و بالای شکم میشود.
درصورتیکه هیرسوتیسم، قبل یا بعد از دوران بلوغ ایجاد شود، علت آن تغییرات هورمونی در بدن شخص خواهد بود و بیمار باید به پزشک متخصص زنان یا دکتر پوست مراجعه کند. دراینصورت پزشک روشهای درمان متفاوتی را برای هر شخص تجویز خواهد کرد. بعد از درمان هیرسوتیسم رشد موهای زائد تیره و ضخیم بهشدت کاهش پیدا خواهد کرد. بااینحال، پزشکان پوست با خرید دستگاه لیزر موهای زائد انواع خدمات لیزر را به مراجعهکنندگان خود بعد از درمان هیرسوتیسم عرضه میکنند.
عوارض هیرسوتیسم در زنان؛ ایجاد حس ناخوشایند روحی و روانی
بیماری هیرسوتیسم یا پرمویی در زنان معمولا با احساس خجالت و کاهش اعتمادبهنفس همراه است. اگرچه هیرسوتیسم عوارض جسمی ایجاد نمیکند، اما ممکن است از نظر احساسی بسیار ناخوشایند و نگرانکننده باشد. برخی از زنان در مورد داشتن موهای ناخواسته بدن افسرده میشوند و حاضرند برای از بین بردن موهای زائد خود هزینههایی را بپردازند. یکی از بهترین راهها برای از بین بردن این موهای زائد که توسط برخی از پزشکان پوست توصیه میشود استفاده از لیزر است. البته درصورت ابتلا به هیرسوتیسم یا پرمویی و درمان آن بهتر است ابتدا با پزشک متخصص مشورت کرده و سپس فرآیند درمان را آغاز کنید.
برای از بین بردن موهای زائد بدن پس از درمان هیرسوتیسم، معمولا از دستگاههای لیزر الکس، دایود و SHR استفاده میشود. و از دستگاههایی مانند بهترین دستگاه لیزر کیوسوییچ که برای جوانسازی پوست کاربرد دارند، نمیتوان برای از بین بردن موهای زائد استفاده کرد.
درمان قطعی هیرسوتیسم با داروها و الکترولیز حتمی است
درمان هیرسوتیسم یا پرمویی در زنان، اغلب ترکیبی از درمانهای مختلف است. روشهای خودمراقبتی، از بین بردن موهای زائد و مصرف دارو در درمان این مشکل زنان کمککننده خواهد بود.
الکترولیز؛ یکی از موثرترین راهها برای درمان پرمویی در زنان
در روش الکترولیز برای درمان هیرسوتیسم یا پرمویی، از جریان برق استفاده میشود. در این روش سوزنهای کوچکی که یک جریان برق از آنها رد شده است، وارد فولیکولهای مو میشوند و آنها را از بین میبرند. این روش درمان برای افرادی که موهای زائد آنها بلوندتر یا سفیدتر است، مناسب خواهد بود.
مصرف دارو؛ یکی از روشهای درمان قطعی هیرسوتیسم
داروهایی که برای هیرسوتیسم مصرف میشوند، مصرف آنها معمولاً ۶ ماه طول میکشد. این داروها عبارتاند از:
- داروهای موضعی
- داروهای ضدآندروژن یا آنتیآندروژن
- داروهای ضدبارداری
در مصرف هرکدام از این داروها به این نکته توجه داشته باشید که اگر دوره مصرف کامل نشود، ممکن است رشد موها به حالت قبل برگردد.
لیزر؛ راهی تکمیلی برای از بین بردن موهای زائد حاصل از هیرسوتیسم
یکی از موثرترین راههای از بین بردن موهای زائد حاصل از هیرسوتیسم پس از درمان با روشهای مختلف، استفاده از لیزر است. در لیزر پرتو نوری مستقیما به فولیکول مو رسیده و آن را از بین میبرد. در این روش هیچگونه آسیبی به پوست نخواهد رسید. استفاده از لیزر برای ازبین بردن موهای زائد، یک روش دائمی نبوده و بعد از اتمام جلسات درمانی، پس از مدتی باید دوباره تکرار شود تا از رشد مجدد موها جلوگیری کند. لیزر با دستگاههای مختلفی انجام میشود که انتخاب دستگاه بستگی به نوع و رنگ پوست و موی هر فرد خواهد داشت.
برای استعلام قیمت خرید لیزر الکس از آفا میتوانید به لینک درج شده مراجعه کنید.
دستگاههای لیزر آفا؛ بهترین راه برای درمان و از بین بردن موهای حاصل از هیرسوتیسم
در این مقاله به شرح و معرفی بیماری هیرسوتیسم یا پرمویی پرداختیم. اکنون میدانیم که علت پرمویی یا هیرسوتیسم زنان چیست و این مشکل چگونه درمان میشود. درصورت ابتلا به این بیماری بهتر است برای تشخیص علت و شناسایی راه درمان آن با پزشک متخصص مشورت کنید. اگر قصد انجام لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدنتان را دارید، توصیه میشود از معتبر بودن دستگاهها در کلینیکهای زیبایی اطمینان حاصل کنید.
آفا یکی از بزرگترین عرضهکنندههای دستگاههای لیزر در ایران است که جدیدترین و بهروزترین دستگاههای لیزر را به مراکز درمانی و کلینیکهای زیبایی عرضه میکند.
با استفاده از بهترین دستگاههای لیزر آفا دچار عوارض احتمالی این روش درمانی نخواهید شد و همچنین آسیبی به پوست شما نخواهد رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد استفاده از دستگاههای لیزر میتوانید با شماره 02188107070 تماس بگیرید. کارشناسان ما در آفا پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
نظرات کاربران
نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.