روش‌هایی برای درمان جای ماه گرفتگی

دسته بندی ها : مقالات

رفع مشکلات پوستی و زیبایی، از دیر‌باز ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. خوشبختانه، با پیشرفت تکنولوژی و ساخت دستگاه‌های مختلف، امکان رفع بسیاری از ضایعات پوستی فراهم شده است. درمان جای ماه گرفتگی یکی از مشکلاتی است که خیلی از افراد با آن درگیر هستند.

اما اصلاً نگران نباشید. راه‌های متعددی برای درمان ماه گرفتگی وجود دارد که ما در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم. در ادامه این مقاله درباره نشانه‌های ماه گرفتگی و انواع روش‌های درمان جای ماه گرفتگی توضیح داده‌ایم. اگر شما نیز دغدغه رفع جای ماه گرفتگی را دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

آیا امکان درمان جای ماه گرفتگی وجود دارد؟

ماه گرفتگی پوست چیست؟ بررسی علت ماه گرفتگی در نوزادان

بسیاری از افراد قدیمی اعتقاد دارند که اگر مادر باردار چشمش به ماه گرفتگی یا خورشید گرفتگی بیفتد، لکه‌هایی روی پوست نوزاد ایجاد می‌شود. این موضوع افسانه‌ای بیش نیست و هیچ پایه علمی ندارد. ماه گرفتگی، لکه شرابی رنگی است که روی پوست نواحی مختلف بدن از زمان نوزادی شکل می‌گیرد.

اختلال ژنتیک و ایجاد عروق زیر‌پوستی از علت‌های تشکیل این لکه‌های مادرزادی هستند. بر‌خلاف باور عموم مردم، نمی‌توان گفت که مشکل ژنتیکی از مادر یا پدر به نوزاد رسیده است؛ یعنی حتی اگر مادر یا پدر این مشکل را نداشته باشند، باز هم امکان ابتلای نوزاد به ماه گرفتگی وجود دارد.

برخی از ماه گرفتگی‌ها بی‌خطر هستند، اما برخی دیگر به‌مرور زمان گسترده و برجسته می‌شوند و پوست را کلفت و زمخت می‌کنند. همان‌طور که با پیشرفت تکنولوژی، با استفاده از بهترین دستگاه لیزر کیوسوییچ امکان پاک‌کردن رنگدانه‌های خالکوبی فراهم شده است، برخی از لیزر‌ها برای پاک کردن ماه گرفتگی‌ها موثر هستند.

بهتر است بعد از مشاهده هر نوع لکه‌ای روی پوست نوزاد، به پزشک مراجعه کنید تا هرچه زودتر برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید.

بروز ماه گرفتگی در نوزادان به‌دلیل اختلال ژنتیکی مادر و پدر نیست

بروز ماه گرفتگی در نوزادان به‌دلیل اختلال ژنتیکی مادر و پدر نیست

انواع ماه گرفتگی روی پوست؛ شایع‌ترین مدل ماه گرفتگی

ماه گرفتگی انواع مختلفی دارد که به دو دسته ماه گرفتگی عروقی و رنگدانه‌ای تقسیم می‌‌شوند. ماه گرفتگی‌های رنگدانه‌ای بیشتر به‌صورت لکه‌هایی به رنگ سیاه، خاکستری، آبی و قرمز بر نقاط مختلف بدن مشاهده می‌شوند.

لیزر کیوسوئیچ امکان از بین بردن رنگدانه‌های زیر پوست را با استفاده از طول موجی مخصوص و متناسب با رنگ لکه دارد.

این نوع ماه گرفتگی در دو حالت صاف و مسطح یا برجسته ایجاد می‌شود. در برخی از مواقع ماه گرفتگی با خارش و خون‌ریزی همراه است که این نوع ماه گرفتگی نیاز به تجویز دارو و درمان توسط متخصص پوست دارد. ماه گرفتگی عروقی به دسته‌های جزئی‌تری تقسیم می‌شوند که شایع‌ترین آن‌ها را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

درمان‌پذیری اکثر ماه گرفتگی‌های پرخطر در سنین پایین

درمان‌پذیری اکثر ماه گرفتگی‌های پرخطر در سنین پایین

ماه گرفتگی‌های عروقی بی‌خطر؛ لکه‌هایی که به‌مرور محو می‌شوند

ماه گرفتگی لکه سالمون، مغولی، همانژیوم‌های توت‌فرنگی و کاورنو و خال‌های مادر‌زادی از انواع ماه گرفتگی عروقی هستند. بروز هر یک از این لکه‌ها غدد بدن را درگیر نمی‌کند و شاید با افزایش سن کودک این لکه‌ها به‌مرور محو شوند.

همانژیوم‌های توت‌فرنگی غده‌های برجسته به رنگ بنفش یا صورتی هستند که از یک سالگی تا ۹ سالگی رشد سریعی دارند. اما بعد از ۹ سالگی از بین می‌روند یا ممکن است به‌صورت لکه‌ای محو باقی بمانند. اگر رشد همانژیوم‌ها متوقف نشد، باید به پزشک متخصص مراجعه شود؛ زیرا می‌تواند خطر‌آفرین باشد.

از بین رفتن خود به خودی برخی از ماه گرفتگی‌های بی‌خطر 

از بین رفتن خود به خودی برخی از ماه گرفتگی‌های بی‌خطر

ماه گرفتگی عروقی خطرناک؛ آیا ماه گرفتگی خطرناک است؟

ماه گرفتگی شرابی، یک لکه به رنگ قرمز و مسطح است که به‌مرور زمان رنگ ارغوانی پیدا می‌کند. اگر این ماه گرفتگی روی پلک‌ها ایجاد شده باشد، امکان ابتلا به آب سیاه چشم را افزایش می‌دهد. درمان این لکه‌ها از شیرخوارگی با لیزر انجام می‌شود و دردی ندارد.

ماه گرفتگی به نام لکه قهوه نیز با افزایش سن بزرگ‌تر و پر‌رنگ‌تر می‌شود و غده سلول‌های عصبی را درگیر می‌کند. در‌صورت مشاهده این لکه‌ها باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. ناهنجاری‌های وریدی نیز از مشکلاتی است که با گشاد‌ شدن رگ‌ها روی صورت، فک، گونه و زبان نوزاد به‌وجود می‌آید. بهترین راه برای رفع این مشکل، جراحی یا اسکلروتراپی است.

همه ماه گرفتگی‌ها بی‌خطر نیستند

همه ماه گرفتگی‌ها بی‌خطر نیستند

معرفی روش درمان ماه گرفتگی؛ از دارو تا جراحی پلاستیک

به‌طورکلی، هر‌گونه تغییر ناگهانی در بافت ماه گرفتگی یا رشد و افزایش خال، نگران‌کننده خواهد بود و نیاز به نظر پزشک متخصص دارد. با پیشرفت تکنولوژی، امکان از بین بردن ماه گرفتگی‌های خطرناک وجود دارد. رفع ماه گرفتگی بر‌عکس روش از بین‌بردن مو‌های زائد، فقط به لیزر ختم نمی‌شود و گاهی با یک دارو ماه‌گرفتگی بهبود پیدا می‌کند و گاهی نیز به جراحی نیاز دارد.

همان‌گونه که بسیاری از افراد به‌دنبال پاسخ سوال «دستگاه دایود بهتره یا الکساندرایت» هستند، برای یافتن بهترین روش درمان جای ماه گرفتگی نیز باید با پزشک متخصص مشورت کنید. بعد از تشخیص نوع ماه گرفتگی، بهترین درمان توسط پزشک آغاز می‌شود.

مصرف دارو؛ توقف رشد سریع خال یا ماه گرفتگی

دارو‌هایی که برای ماه گرفتگی تجویز می‌شود، با هدف متوقف کردن رشد سریع لکه است. دارو‌های استروئیدی مانند کورتیکواستروئید در دوز‌های بالا به‌صورت خوراکی یا تزریق مستقیم در خال تجویز می‌شود. این دارو‌ها به کوچک شدن ماه گرفتگی کمکی نمی‌کنند و فقط جلوی افزایش رشد سریع ماه گرفتگی گرفته می‌شود.

در برخی از موارد که ماه گرفتگی یا لکه پوستی با عفونت همراه است، از آنتی‌بیوتیک نیز استفاده می‌شود. به‌طورکلی، بهترین راه برای از بین‌بردن لکه‌ها، درمان لک و پیس با لیزر است.

لیزر پوست؛ بهترین درمان برای ماه گرفتگی شرابی

بهترین روش درمان ماه گرفتگی شرابی، لیزر درمانی است. در این روش ناحیه‌ای که تغییر رنگ داده است، روشن‌تر می‌شود و به‌مرور زمان محو می‌شود. بهترین زمان انجام لیزر درمانی، در سنین پایین یا شیرخوارگی است؛ زیرا با افزایش سن، ماه گرفتگی شرابی برجسته و بزرگ می‌شود.

دومین روش که مشابه لیزر درمانی عمل می‌کند، لیزر آی پی ال نام دارد. IPL برای قسمت‌هایی از پوست که به‌طور غیر‌عادی و به‌دلیل بیماری‌هایی مانند رزاسه یا ماه گرفتگی عروقی ایجاد شده است، کاربرد دارد. در روش آی پی ال از چندین طول موج استفاده می‌شود که به‌طور مستقیم سلول را مورد هدف قرار می‌گیرد.

در روش IPL، بدون آسیب به لایه‌های سطحی پوست، سلول‌های عمق پوست درمان می‌شوند. علاوه‌بر ضرورت تکمیل دوره درمان آی پی ال، اقدامات بعد از لیزر نیز اهمیت دارد. بعد از انجام لیزر باید از ژل خنک‌کننده استفاده کرد و مقابل نور آفتاب قرار نگرفت.

لیزر درمانی و IPL، بهترین روش برای درمان سلول‌های بیمار پوست

لیزر درمانی و IPL، بهترین روش برای درمان سلول‌های بیمار پوست

جراحی پلاستیک؛ درمان تغییر فرم پوست با جراحی

انجام جراحی پلاستیک، بستگی به محل ماه گرفتگی و نوع آن دارد. در شرایطی که ماه گرفتگی عروقی خطرناک، باعث تغییر فرم پوست یا بد فرم شدن آن شود، جراحی پلاستیک توسط پزشک پیشنهاد می‌شود. کرایوسرجری نیز نوع دیگر جراحی بدون عفونت و بخیه است. در این روش از نیتروژن مایع استفاده می‌شود.

با تزریق نیتروژن مایع، بلور‌های یخی در زیر پوست شکل می‌گیرد که باعث از بین رفتن سلول‌های آسیب‌دیده می‌شود. بعد از گذشت ۳ تا ۶ ماه، بافت آسیب‌دیده پوست به‌طورکامل بهبود پیدا می‌کند.

کرایوسرجری و جراحی پلاستیک از سایر روش‌های درمان جای ماه گرفتگی 

کرایوسرجری و جراحی پلاستیک از سایر روش‌های درمان جای ماه گرفتگی

درمان ماه گرفتگی و لکه‌های پوستی با لیزر‌های تخصصی آفا

در این مقاله به بررسی درمان جای ماه گرفتگی و انواع آن پرداختیم. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی راه‌های زیادی برای درمان انواع خال و لکه‌های عروقی پر‌خطر اختراع شده است. اما برخی از ماه گرفتگی‌های بی‌خطر نیاز به درمان ندارند و حتی بعضی از این ماه گرفتگی‌ها با افزایش سن کودک محو می‌شوند.

ایجاد اعتماد‌به‌نفس در کودک بسیار اهمیت دارد. هر فردی به نوبه خود زیبا است و نباید با فرد دیگر مقایسه شود. اگر ماه گرفتگی در سلامت شما یا کودک اثر منفی ندارد، نیاز به درمان خاصی برای از بین بردن آن نیست.

سایر روش‌های درمانی باید تحت‌نظر و صلاح‌دید پزشک تجویز و انجام شود. اگر شما نیز تجربه استفاده از روش‌های لیزر و جراحی برای درمان جای ماه گرفتگی را دارید، در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان مجله آفا در‌میان بگذارید.

شماره تماس مجموعه

با ما در ارتباط باشید واحد پشتیبانی آفا آماده پاسخگویی به سوالات شما کاربران گرامی است.

نظرات کاربران

نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روش‌هایی برای درمان جای ماه گرفتگی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *