آیا آفتاب گرفتن بعد از لیزر عوارض دارد؟

دسته بندی ها : مقالات

بسیاری از افراد برای زیبایی بیشتر پوست بلافاصله بعد از لیزر، برنزه می‌کنند؛ این کار آسیب جدی به سلول‌های پوستی می‌رساند. لیزر روشی غیرتهاجمی و بدون درد برای از بین بردن موهای زائد است. لیزرهای رفع موی زائد براساس تفاوت رنگی بین سلول‌های پوستی و مو انجام می‌شود و تیره کردن پوست کار دستگاه را با اختلال مواجه می‌کند؛ زیباجویان با انجام مراقبت‌های پوستی مثل آفتاب نگرفتن قبل و بعد از لیزر درمانی می‌توانند به اثربخشی این روش کمک کنند. در این مقاله به عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر و مراقبت‌های ضروری پوست می‌پردازیم. برای آگاهی از علت برنزه نکردن قبل و بعد لیزر و مراقبت‌های این دوره پیشنهاد می‌شود مقاله پیش‌رو را با دقت مطالعه کنید.

بررسی عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر در مجله آفا

آفتاب گرفتن تا ۴ هفته بعد از لیزر ممنوع

برنزه کردن پوست بعد استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد آسیب‌های جدی برای سلول‌های پوستی ایجاد می‌کند. با توجه‌ به نوع عملکرد لیزر برای از بین بردن مو، ممکن است سلول‌های پوستی مدتی حساس شوند؛ بنابراین از آفتاب گرفتن به‌صورت طبیعی با سولاریوم خودداری کنید.

بااین‌حال شاید سوال «چند روز بعد از لیزر میشه سولار رفت؟» ذهن بسیاری از افراد را درگیر کرده باشد. برای برنزه کردن حداقل باید ۴ هفته صبر کنید. البته برای اطمینان از بهترین زمان آفتاب گرفتن با لیزر، از پزشک درمانگر خود سوال بپرسید.

ممنوع بودن آفتاب گرفتن؛ حداقل تا ۴ هفته بعد از لیزردرمانی

سوختن پوست و ایجاد لکه؛ دو مورد از عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر

سلول‌های پوست و مو از فولیکول و رنگ‌دانه‌های طبیعی تشکیل می‌شوند. در لیزر درمانی با استفاده از انواع دستگاه لیزر الکساندرایت به این رنگدانه‌های طبیعی آسیب جزئی می‌رسانند تا موی زائد از بین برود. آفتاب گرفتن با تیره کردن رنگدانه‌های پوستی، تشخیص قسمت متراکم از فولیکول را برای لیزر سخت می‌کنند. به همین دلیل آفتاب گرفتن قبل و بعد از لیزر درمانی محدودیت‌هایی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

آسیب دیدن رنگدانه‌های پوستی؛ یکی از عوارض سولار بعد از لیزر

عملکرد لیزرها به‌گونه‌ای است که از صدمه دیدن رنگدانه‌های پوستی جلوگیری می‌کند. بااین‌حال احتمال آسیب رساندن به رنگدانه‌های پوستی در شرایط خاصی وجود دارد؛ برای مثال قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید از عواملی است که بر رنگدانه‌های پوستی را تیره می‌کند.

مراقبت‌های بعد از لیزر باتوجه‌به نوع دستگاه متفاوت است. توجه به نکته‌های مراقبتی پوست جلوی بروز هرگونه عوارض کوتاه یا بلند مدت را خواهد گرفت. به همین دلیل استفاده از دستگاه‌هایی با استانداردهای مراقبتی بیشتر مورد استقبال بهتری قرار گرفته‌اند. در این دستگاه‌ها تنظیم کردن شدت عملکرد لیزر از ایجاد عوارض عمیق پوستی جلوگیری می‌کنند. برای مثال دستگاه لیزر اچ اس آر پالس‌های نوری قابل تنظیم دارد که باتوجه‌به رنگ پوست، رنگ و تراکم مو انجام می‌شود.

ایجاد زخم‌های پوستی؛ یکی از مضرات برنزه کردن بعد از لیزر

آفتاب گرفتن بعد از لیزر درمانی باعث تغییر رنگ دائمی پوست می‌شود. در صورت شدید بودن تابش نور خورشید احتمال ایجاد زخم، تاول و التهاب‌های عمیق نیز روی سطح پوست وجود دارد. هیپرپیگمانتاسیون یا همان ایجاد لکه‌های تیره پوستی از جمله عوارض پوستی است که در صورت برنزه کردن بلافاصله بعد از لیزر درمانی مشاهده می‌شود.

زخم‌های پوستی فقط به‌عنوان یکی از عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر شناخته نمی‌شوند؛ بلکه گاهی زخم و سوختگی پوست بعد از لیزر در افراد مبتلا به بیماری لوپوس نیز ایجاد خواهد شد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود تا قبل از مراجعه به کلینیک، مقاله «چه کسانی نباید لیزر کنند» را مطالعه کنید.

انجام مراقبت‌های پوستی بعد از لیزر؛ جلوگیری از سوختن پوست 

مراقبت‌های پوستی بعد از لیزر؛ فاکتوری مهم در کاهش دوره نقاهت

توجه به مراقبت‌های پوستی به کاهش دوره نقاهت بعد از لیزر کمک می‌کند. قرار نگرفتن در برابر نور خورشید نیز به بازسازی پوست سریع‌تر منجر می‌شود. به همین دلیل پس از لیزر، در مناطقی با نور شدید خورشید، حتما از ضدآفتاب‌هایی با spf ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید. به‌این‌ترتیب پوست شما به‌خوبی از آسیب‌های احتمالی قرار گرفتن در برابر نور خورشید مصون می‌ماند.

یکی دیگر از سوال‌های پرتکرار در مراقبت‌های پوستی بعد از لیزر «چرا بعد از لیزر نباید دوش گرفت» به شمار می‌رود. قبل از پاسخ به این سوال باید بدانید که لیزر با ایجاد آسیب جزئی در ریشه‌های مو، باعث از بین رفتن آن‌‌ها می‌شوند؛ بنابراین بعد از لیزر درمانی سلول‌های پوستی آسیب‌پذیری بیشتری دارند. گرما، بخار و آب داغ زخم یا سوختگی پوستی را در فرد به‌دنبال دارند. معمولا تا ۱۰ الی ۲۰ روز بعد از لیزر درمانی همچنان احتمال آسیب به بافت سالم پوستی وجود دارد.

ضرورت استفاده از ضد آفتاب بعد از لیزردرمانی برای کاهش احتمال آسیب‌دیدگی

عوارض آفتاب سوختگی قبل از لیزر؛ یکی از عوامل کاهش عملکرد لیزر

برای افزایش اثر لیزر از برنزه کردن یا آفتاب سوختگی قبل از لیزر درمانی خودداری کنید. اساس کار لیزر در رفع موی اندام‌های بدن به‌جز سر بر تفاوت رنگ سلول‌ها بنا شده است؛ بنابراین هر چه پوست روشن‌تر باشد لیزر عملکرد بهتری برای از بین بردن موهای زائد دارد. آفتاب گرفتن قبل از لیزر باعث تیره شدن پوست می‌شود و سازوکار لیزر را با کمی اختلال مواجه می‌کند.

فراموش نکنید که هر چه سلول‌های اطراف موی زائد روشن‌تر باشند، از بین بردن موها بهتر انجام می‌شود. بااین‌حال برای درمان آفتاب سوختگی و تیرگی پوست چند هفته قبل از جلسه لیزر، بهتر است از لایه‌بردارهای شیمیایی استفاده کنید. همین‌طور می‌توانید برای افزایش تاثیر لیزر پس از برنزه کردن، از متخصصین این حوزه سوالات خود را بپرسید.

برنزه کردن؛ از عوامل کاهش اثربخشی لیزر برای از بین بردن موهای زائد

انجام لیزر با دستگاه‌های پیشرفته؛ بهترین اقدام برای کاهش عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر

در این مقاله به بررسی عوارض آفتاب گرفتن بعد از لیزر پرداختیم. برنزه کردن قبل و بعد از لیزر با عوارضی مثل سوختگی جزئی پوست و کاهش اثربخشی لیزر همراه است. لیزر باتوجه‌به تفاوت رنگی سلول‌های پوستی کار می‌کند؛ به بیانی دیگر تراکم ملانین در مو و سلول‌های پوستی سازوکار اصلی لیزر درمانی برای رفع موهای زائد را تعیین می‌کند.

قبل و بعد از لیزر آفتاب نگیرید؛ این کار سلول‌های پوستی را تیره می‌کند و درنتیجه اثربخشی لیزر را مختل می‌سازد. البته اساس کار لیزر به‌گونه‌ای طراحی شده است تا آسیبی به سلول‌ها نرساند؛ بااین‌حال مراقبت‌های فردی قبل و بعد لیزر برای گرفتن نتیجه بهتر موثر هستند.

عوارض ناشی از قرار گرفتن در برابر آفتاب بعد از لیزر را در این مطلب شرح دادیم. اگر ابهام یا سوال بیشتری در مورد آفتاب گرفتن و لیزر درمانی برای رفع موهای زائد و مراقبت‌های بعد از آن دارید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

شماره تماس مجموعه

با ما در ارتباط باشید واحد پشتیبانی آفا آماده پاسخگویی به سوالات شما کاربران گرامی است.

نظرات کاربران

نظرات شما برای آفا ارزشمند است. لطفاً نظرات خود را برای ما بنویسید.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آیا آفتاب گرفتن بعد از لیزر عوارض دارد؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *